Отдавна е време за промени в Конституцията, но не по

...
Отдавна е време за промени в Конституцията, но не по
Коментари Харесай

Михаил Екимджиев: Борисов няма моралното право да предлага промени в Конституцията

Отдавна е време за промени в Конституцията, само че не по самодейността на премиера Бойко Борисов. Конституцията е публичен контракт сред жителите и страната. Не е разумно и не е морално хората да подписват най-важния за бъдещето си контракт с човек, който бих нарекъл патогенен измамник.
Това съобщи юрист Михаил Екимджиев във връзка предлагането на министър-председателя за привикване на Велико национално заседание и внасяне на нова конституция.

За “120 минути” по бТВ той изясни, че няма причина жителите да имат вяра, че Борисов ще инициира сключването на един логичен публичен контракт.

“Колко души, дали своят вот за Борисов и ГЕРБ преди 3 години и половина сигурно биха изразили същото доверие и в този момент? Имаме исторически опит - на 9 декември 2015 година Борисов и ГЕРБ тарикатски излъгаха освен своите съдружни сътрудници, само че и българските жители за обещаната тогава промяна в правосъдната система. Беше реализирано съдружно съглашение, то беше признато на първо четене. И сред първото и второто четене то беше сменено. През това време министър председателят риташе топка с “Бистришките тигри”, акцентира той.

Той още веднъж акцентира, че Борисов няма морално право да предлага промени в конституцията.

“Той (Борисов) не смее да пипне прокуратурата - само се следи понижаване на мандата на Иван Гешев. Той обаче не изясни, че през идващите 4 години ние ще трявба да поносим Гешев, който ще би трябвало да прикрива неговите закононарушения и безобразия”, счита Екимджиев.

И запита: “Какво пречи Борисов да се отметне по този начин, както го направи през 2015 година?”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР