Отдавна е известно, че тялото се състои средно от 70%

...
Отдавна е известно, че тялото се състои средно от 70%
Коментари Харесай

Колко вода е нужна на тялото ни спрямо теглото

Отдавна е известно, че тялото се състои приблизително от 70% вода. Ролята ѝ е да обезпечава гладкото действие на тялото. Водата в организма на човек оказва помощ за отстраняването на токсините, обезпечава на органите О2, усъвършенства метаболизма. Всичко това оказва помощ да се отървем по-лесно от непотребните килограми.
За поддържане на здраве и стройно тяло се предлага да се придържаме към дневния банкет на вода. Последният нормално се пресмята, съгласно тежестта на индивида.
Всички окислително-възстановителни химични реакции в тялото включват течности. Например, разграждането на мастната тъкан и синтеза на протеини се прави единствено във водната среда.
При липса на вода:
- реакциите в тялото се забавят;
- процесът по премахване на токсините се усложнява и на фона на шлаките могат да зародят алергични заболявания;
- появяват се храносмилателни проблеми - отичане на корема, киселини и др.;
В допълнение, диетолозите са открили връзка сред жаждата и глада. Така човешкият мозък алармира за липса на течност, както и за липса на храна.
Хората постоянно позволяват грешката и с цел да заситят подправения апетит прибягват към лека закуска или пълноценно хранене. Тъкмо тогава, тялото се нуждае единствено от малко вода. Освен това водата оказва помощ за понижаване на глада и затова предотвратява преяждането.
За намаляване е доста значимо вярното действие на храносмилателната система. Препоръчва се чаша вода (200-250 ml) със стайна температура на гладно. Тя ще помогне за нормализиране на храносмилателния тракт. Това задейства метаболизма, предизвиква отстраняването на токсините от червата, а също по този начин оказва помощ за зареждане с сила за целия ден.
 Учените откриха ново положение на водата Учените откриха ново положение на водата
Изстудената вода е две течности в едно. До този извод са стигнали американски откриватели, откакто са направили първите измервания...
Колко вода би трябвало да пиете дневно
Дневната норма за консумация на вода е самостоятелна и зависи от тежестта и метода на живот на индивида. Важно е да помните, че това предписание има съвещателен темперамент.
Диетолозите считат, че приблизително интензивният възрастен би трябвало да пие най-малко 2,5 литра чиста, негазирана вода дневно. Соковете, чаят, кафето и супите не са включени в това определение.
Разработени са главните правила за банкет на течности, само че всеки ги приспособява към потребностите на тялото си. Не пропускайте да изпиете към 200 мл вода при пробуждане и преди лягане. Наред с това се предлага да пиете чаша чиста вода сред храненията - това ще облекчи възприятието на подправен апетит и ще поддържа водно-солевия баланс на организма.
Как да изчислим самостоятелна норма по тегло
 Полезни предписания и здравословни привички, които ще ни спестят посещаване при лекаря Полезни предписания и здравословни привички, които ще ни спестят посещаване при лекаря
Дните осезаемо захладняват и все по-силно усещаме полъха на есента. Плавно сменяме облеклата в дрешника и се готвим за по-студените сутр...
Има елементарна формула, по която може да изчислите, какъв брой вода би трябвало да пиете дневно. Падат се по 40 мл на 1 кг телесно тегло.
През летния сезон приемът на течности се усилва: изпотяването се усилва, заради, което тялото губи доста влага. През зимата обаче приемът на течности е понижен.
Има и ограничавания за размера на банкет течности: даже в парещ ден не се предлага да се пият повече от 4 литра вода, защото това усилва натоварването на бъбреците, провокиращо отичане и добиване на скъпи за организма минерали.
Необходимо е да се придържате към изчислената норма, само че са възможни и дребни отклонения. Не се предлага да се насилвате да пиете вода или да я пиете незабавно в огромни количества.
Следва продължение….
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР