Отдавна е известно, че популярните личности и папараците са в

...
Отдавна е известно, че популярните личности и папараците са в
Коментари Харесай

Войната между звездите и папараците се ожесточава

Отдавна е известно, че известните персони и папараците са в доста неприятни връзки, само че неотдавна те станаха още по-сложни.
Звездите от дълго време се оплакват от папараците, криещи се зад храстите и " висящи по оградите “, с цел да ги " заловен " без грим. Напоследък обаче има доста недоволства от другата страна, предава БГНЕС.
Срещу няколко известни персони, измежду които Дженифър Лопес и модела Джиджи Хадид, са заведени правосъдни каузи за публикуването на свои фотоси в обществените мрежи, които са направени от папараци.
Какво тъкмо се случва тук?
Хората нормално считат, че могат да употребяват фотографии, на които участват те, колкото си желаят.
Според закона обаче фотографът е този, който има авторско право върху тях, в случай че не трансферира правата на трети лица, като своя шеф да вземем за пример.
Това значи, че собствеността на фотосите на папараците не е на хората, които са на тях, а по-скоро на индивида, натиснал копчето на апарата.
Нийл Чатърджи, американски юрист, който се занимава с проблеми с авторски права, споделя, че обществените мрежи са основали огромно комплициране в тази област.
Според него, огромен проблем е, че заради " ре-споделяне " и ре-туити, е мъчно да се управлява какво се прави с една фотография.
Фотографските организации декларират, че е незаслужено техните фотоси без утвърждение да се оказват в обществените мрежи, което значи и измежду милиони почитатели.
Някои даже са завели правосъдни каузи, в които търсят парично обезщетение.
Залозите се са още по-големи, когато се вземе под внимание, че някои " инфлуенсъри " печелят до 1 милион $ за един пост, обвързван с обява в Instgram.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР