Отдаването на имот под наем е с добра доходност през

...
Отдаването на имот под наем е с добра доходност през
Коментари Харесай

Под наем в София: Ето какво се предлага и субективен ли е луксът?

Отдаването на парцел чартърен е с добра рентабилност през последните години. Наемните цени са от голяма важност и когато се преценя дали има изкуствено повишение на цените или по този начин наречения " заможен балон ".

Днес можем да бъдем спокойни, тъй като цените за наем на жилищен парцел са в рационални граници. Тъй като най-силен е пазарът на жилищни парцели чартърен в София, ще създадем къс разбор на това, което се предлага сега съгласно imoti.net.

Независимо, че за наемодателите е доста по-лесно и със доста по-малък риск от отрицателни последици да отдават необзаведено жилище, в платформата за разгласи доминират най-вече обзаведени жилища – 94% от всичките разгласи за наем на жилище в София.

Търсенето на по-нови жилища дефинира и предлагането на такива в здания ново строителство – съвсем 42% от обявите за наем, а единствено 5% са предложенията за жилища в панелни блокове. Като първокласни наемодателите дефинират 31% от жилищата чартърен, само че това е много субективно и по-скоро демонстрира, че жилището не е обзаведено със остарели мебели и на банята е изработен ремонт.

Много рядко зад определението " разкош " се крие същински подобен, тъй като това значи по-голяма повърхност, първокласни общи елементи, централно местонахождение, високо качество на строителството, гараж, висок клас обзавеждане и съоръжение и още доста значими елементи, които могат да се открият най-вече в къщи отвън София.

Проблемът с неналичието тук-там за паркиране в София може да се види и в препоръчаните разгласи за жилище чартърен. С обезпечено паркомясто се оферират единствено 22% от жилищата. И това не всеки път значи в действителност обезпечено място, а по-скоро е опция да се паркира гратис на улицата. А по-малко от 1% са наемодателите, които биха позволили домакински любим в парцела, който отдават. Тъй като това е нова алтернатива на уеб страницата imoti.net, е допустимо процентът да не отразява действителността на този стадий.

Най-много разгласи за жилища чартърен има от централните квартали на столицата – 46%. В Студентски град по това време на годината няма огромно предложение – единствено 5% от обявите за наем са от този квартал. Толкова са и обявите от целия комплекс " Младост ". Привлекателните и определяни като " баровски " региони в полите на Природен парк Витоша също не генерират доста разгласи за наеми на жилища.

С обявите не се удостоверява и теорията, че българинът избира да живее покрай огромния град, само че в къща с двор. Обявите за наемане на къщи в околните до София села са по-малко от половин %. Това може и да е знак, че при избор да се живее в къща, се избира да е в лична, а не наета.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР