Отдалеченото внедряване чертае нов път за банките и технологичните компании(снимка:

...
Отдалеченото внедряване чертае нов път за банките и технологичните компании(снимка:
Коментари Харесай

Сирма внедри отдалечено банков софтуер на Бахамите


Отдалеченото внедряване чертае нов път за банките и софтуерните компании
(снимка: CC0 Public Domain)

К омплексен план за внедряване на банкова осведомителна система от отдалеченост осъществя екипът на Сирма Бизнес Консултинг, част от българската софтуерна компания Сирма.

Отдалеченият модел на работа навлезе във от ден на ден области на живота през последните месеци. Вече имаме образец за отдалечено внедряване на съществени ИТ системи във водеща банка в Карибския басейн.

Проектът е реформаторски в международен мащаб и на процедура е първата изцяло отдалечена миграция на съществена банкова система от подобен мащаб. Така се проправя пътят за други банки и софтуерни компании да приложат този ефикасен метод.

В вероятност новият модел на работа може в огромна степен да размени обичайното внедряване на място. В резултат банковият бранш ще се окаже доста по-подготвен за непредвидени обстановки и ще разполага с ефикасен способ за развиване на своите осведомителни системи даже в усложнена конюнктура, обвързвана с епидемии, климатични бедствия или спорове.
още по тематиката
Не на последно място отдалеченият метод икономисва транспортни разноски и понижава въглеродния отпечатък на сходни внедрявания, подчертаха от Сирма.

Проектът включва рационализация на главната банкова система и други осведомителни системи на Банката на Бахамите. Това е една от водещите финансови институции в Карибския район, която предлага услуги на осем обособени острова. Нормално този вид възобновяване на банкови системи се прави на място при клиента и за предпочитане – през по-слабо натоварени интервали.

Проектът е плануван и осъществяването му тече от няколко месеца, когато световното разпространяване на COVID-19 и обвързваните с него ограничавания за пътувания трансформират проектите за мигриране на сериозните осведомителни системи на място. Това постанова намиране на нов метод за реализиране на модернизацията. Екипът на Сирма реагира, създавайки на процедура нов модел за внедряване на банкови системи от отдалеченост.

„ Пандемичната обстановка наложи да мислим отвън обичайните стандарти и да изследваме неконвенционални благоприятни условия. Проектът беше провокационен по повод както на технологията, по този начин и на рестриктивните мерки. Трябваше да създадем повсеместен софтуерен ъпгрейд, миграция на данните и осведомителните системи, добавяйки нов набор от принадлежности и обогатени функционалности. Всичко това трябваше да се извърши отдалечено, а не както беше планувано на място ”, описа Велко Тодоров, началник на плана и ръководещ шеф на Сирма Бизнес Консултинг.

По неговите думи, от основно значение са били таймингът, взаимоотношението и стиковането до най-малките елементи. „ И ние го реализирахме. Двата екипа завършиха това сложно внедряване на Oracle FlexCube 12.4 в период, спазвайки най-високите стандарти за качество на нашата работа ”, акцентира Тодоров.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР