Отдалеч Венера изглежда като най-необитаемата планета от всички. Под атмосферата

...
Отдалеч Венера изглежда като най-необитаемата планета от всички. Под атмосферата
Коментари Харесай

Над облаците на Венера може да има живот

Отдалеч Венера наподобява като най-необитаемата планета от всички. Под атмосферата й от въглероден диоксид/азот, 90 пъти по-плътна от тази на Земята, се спотайва адска повърхнина. Ден или нощ, на повърхността на Венера е непрестанно 470°C - най-горещата планета от всички.

Въпреки че сполучливо изпратихме доста апарати, всички те се провалиха единствено след часове. Причината? Слой облаци от сярна киселина обгръща Венера на огромна надморска височина , оповестява „ Форбс “. Тези излъчващи радиация облаци основават голям парников резултат: виновен за невероятните температури на Венера.

Ново изследване на строноми обаче демонстрира, че над върха на облаците изискванията стават надалеч по-гостоприемни. На височина от 60 километра температурата и атмосферното налягане са сходни на тези на Земята. Точните съставки за живота, в това число богатите на въглерод, О2 и азот молекули, са в обилие.

Ултравиолетови фотоси на Венера демонстрират “тъмни петна ”, които учените допускат, че може да са микроорганизми.

Цепелин, цялостен с вероятен за дишане въздух, ще “плава ” на тази надморска височина, което прави допустимо проверяващите задачи.

Според обстановката над най-горните облачни пластове, Венера може да бъде наречена „ райска планета “. НАСА предложи задача, отдадена на проучване за опцията за човешко заселване там.

За живот оттатък Земята небесата на адската планета Венера може би, изненадващо, ще се окажат подобаващи, написа „ Форбс “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР