Отчитайки условията на засилен миграционен натиск, дирекция Миграция“ предприема организационни

...
Отчитайки условията на засилен миграционен натиск, дирекция Миграция“ предприема организационни
Коментари Харесай

Дирекция „Миграция“ има готовност да разкрие допълнителни места за чужденци

Отчитайки изискванията на засилен миграционен напън, дирекция „ Миграция “ подхваща организационни дейности за употреба на половината от потенциала на Инфраструктурния регион с мултифункционално предопределение (площадка) на територията на Специализирания дом за краткотрайно настаняване на чужденци /СДВНЧ/ в Любимец. На нея са ситуирани оборудвани контейнери /фургони/ с общо 1232 места за настаняване. Охраната на обекта от затворен вид ще бъде обезпечена с командировани чиновници на Министерство на вътрешните работи. При отпадане на нуждата от използването на площадката СДВНЧ-Любимец ще продължи да действа с естествения си потенциал от 660 места, прецизират от дирекцията.

Анализът от данните за положението на специфичните домове за краткотрайно настаняване на чужденци /СДВНЧ/ сочи, че за първите осем месеца на 2022 година броят на настанените непознати жители е повишен двойно в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Припомняме, че контейнерите бяха ситуирани на площадката през октомври 2021 година. Основната им цел тогава бе да се обезпечи по-голяма повърхност и сигурност според противоепидемичните ограничения както за настанените, по този начин и за личния състав на дома.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР