Отчитайки стойностите на фините прахови частици/ФПЧ/ през днешния ден и

...
Отчитайки стойностите на фините прахови частици/ФПЧ/ през днешния ден и
Коментари Харесай

Безплатни паркинги заради мръсния въздух

Отчитайки стойностите на фините прахови частици/ФПЧ/ през днешния ден и прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология за жълт код за мъгла, през днешния ден Столичната община вкарва безвъзмездни буферни паркинги за всеки, който остави колата си и употребява градския превоз.

Продължават изключителните инспекции на източници на замърсяване, заяви БНР.

От общината приканват хората, които имат опция, да не употребяват персоналните си коли, а тези, които се отопляват на твърдо гориво - да преминат на различно отопление.

Столичната община продължава да следи настоящата конюнктура и има подготвеност при регистрирани над 200 мгк/куб.м среднодневни превишения да вкара " зелен билет ".

На уеб страницата https://air.sofia.bg всички хора могат да наблюдават в действително време измерваните стойностите на ФПЧ, прогнозите за идващите дни, както и спомагателните ограниченията, които Столична община вкарва, в дните с по-високи равнища на замърсяване.

От началото на декември работи и особено мобилно приложение, което известява за подхванатите ограничения при нараснала централизация на ФПЧ. SofiAir може да се смъкна и употребява на телефони с Android и iOS операционни системи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР