Отчитайки сезоността при строителството по Черноморието, ще са необходими 2

...
Отчитайки сезоността при строителството по Черноморието, ще са необходими 2
Коментари Харесай

Нов собственик на спорен недостроен комплекс на Черноморието

" Отчитайки сезоността при строителството по Черноморието, ще са нужни 2 години за завършването на " Алепу вилидж ". Строежът е консервиран и не се вършат разноски за това. Аз имам и строителна компания и мога да достроя обекта ", сподели за ФАКТИ новият едноличен притежател на комплекса Стоян Василев. Сделката по прехвърлянето на парцела е финализирана на 28 април 2021 година Досега компанията притежател се споделяше " ГСБ Турс ", само че към този момент е преименувана на Блек сий фемили резиденс ".

В същото време през днешния ден " Главболгарстой " в писмо до медиите съобщи, че се отдръпва от плана " Алепу вилидж ". Процесът по реализация на ваканционното населено място датира от 2007 година - притежател на земята и вложител в плана е компанията „ Алепу Вилидж “ АД.

През 2016 година „ ГБС Турс “ ЕАД се включва като сътрудник в плана при към този момент оповестено капиталово желание от страна на „ Алепу Вилидж “ АД. Застрашени са разположената в непосредствена непосредственост пречиствателна станция за отпадни води, дълбоководното заустване на пречистените води и ваканционното населено място „ Св. Тома “. Неовладяването на свлачищните процеси и евентуалното засягане на настоящата пречиствателна станция, създаваше действителен риск от замърсяване на целия залив „ Дюни “, както и на намиращия се в съседство плаж „ Аркутино “, написа още в писмото до медиите строителната копания.

Независимо от обстоятелството, че осъществените строителни действия са изцяло законосъобразни и в сходство с утвърдените планове, последвалата отрицателна акция и негативен публичен отзив, водят компанията до решението да се откаже напълно от присъединяване си в плана „ Алепу Вилидж “.

Дружеството „ ГБС Турс “ ЕАД, което е притежател на отстъпено право на градеж и на разрешението за градеж на ваканционното населено място, е продадено на Стоян Василев. Той е частен вложител и строителен бизнесмен, притежаващ богат опит в хотелиерството. Василев работи интензивно за развиването на туризма и е подкрепял редица екологични дела по Южното Черноморие. Сделката е финализирана и са подадени съответните документи към Търговския указател.

Новият притежател съобщи на конференция на 29 април, че възнамерява провеждането на срещи с представители на туристическия отрасъл, представители на локалната общност и неправителствения бранш, в това число еколози и природозащитници. Целта е да се откри най-благоприятен вид за довеждане докрай на комплекса.

Василев изясни, че достъпът до плажа ще бъде постоянно свободен, защото линията е държавна благосъстоятелност. Ако планът остане на този стадий - построено свлачище, то ще стане част от многото " бетонни гробници " по морето. Според вложителя има заплаха срутване на укрепителното оборудване да засилва още веднъж свлачището, да повлече близката пречиствателна станция и да докара до екологична злополука и проваляне на съществуващия път.

Василев е придобил и концесията върху плажната линия, известна като " Шофьорския плаж ". тя е за период от 20 години е до 2037 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР