Отчитайки сегашните събития, то интернет няма да се фрагментира изцяло,

...
Отчитайки сегашните събития, то интернет няма да се фрагментира изцяло,
Коментари Харесай

Вече Е Реалност! Интернет Ще Се Разцепи На Две!

" Отчитайки сегашните събития, то интернет няма да се фрагментира напълно, а по-скоро ще се раздвои. Ще има две елементи - една водена от Съединени американски щати и една от Китай ", отвръща Шмид.

Бившият началник на Гугъл назовава " феноменални " броят на фирмите в Китай, услугите, които са построили и положението, което са съумели да натрупат.

" Китай няма никакво желание да оставя интернет в ръцете на Съединени американски щати ", декларира Шмид.

Според него от азиатската страна ще произлязат чудесни услуги, само че те биха били рискови за западния свят и Съединени американски щати, поради прецизният надзор и цензура в Китай.

" Вижте метода, по който самодейността " Един пояс - веднъж " работи в към 60 страни - това е съвършена опция тези страни да стартират да взимат инфраструктурата, която Китай има, в подмяна на загуба на част от свободата си ", споделя Шмид.

Междувременно обаче Гугъл се пробва да навлезе на китайския пазар, като даже създава цензурирана версия на търсачката си, която да дава отговор на разпоредбите в азиатския колос.

Интернет деятели, като Джулиан Асандж обаче настояват, че още от началото на века интернет е изгубил своята независимост и става все по зависещ на методите на надзор на огромните ИТ корпорации и държавното управление на Съединени американски щати. Според хакерите нито една от двете елементи на интернет няма да бъде изцяло свободна.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР