Отчитайки екстремно високите температури и последващото засушаване, Общинска администрация-Берковица призовава

...
Отчитайки екстремно високите температури и последващото засушаване, Общинска администрация-Берковица призовава
Коментари Харесай

От Община Берковица призовават за стриктно спазване на правилата по време на пожароопасния сезон

Отчитайки рисково високите температури и последващото засушаване, Общинска администрация-Берковица приканва към спазване на противопожарните правила за попречване възникването на пожари. Изхвърлянето на горими боклуци да се прави единствено на избраните за задачата места, а събирането на боклук единствено на обозначените за това зони. Почистването от растителност и обработката на земеделските земи от техните ползватели да става с нараснало внимание и при съблюдаване на противопожарните правила.
Със Заповед № ОМП-02-3/30.03.2021г. на Областния шеф на Монтана е избран пожароопасен сезон за 2021г. във всички горски територии в региона, считано от 01.04.2021г. до 31.10.2021г., на съображение на която кметът на Община Берковица е издал заповед № РД-15-408/30.06.2021г. със съответните правила по време на пожароопасния сезон и заповед № РД-15-409/30.06.2021г. с ограничения за обезпечаване на пожарна сигурност по време на акцията за прибиране на реколтата от зърнено-житни култури на територията на общината.
В навечерието на обичайния празник на Берковския Балкан, който ще се организира в интервала 7-8-ми август на територията към хижа Ком (нова), Общинска администрация-Берковица се обръща към участниците в мероприятието с апел за прецизно съблюдаване на противопожарните правила и недопускане на замърсяване с боклуци в Зона Ком. Със заповед № РД-15-482/03.08.2021г., за запазване на естественото благосъстояние и запазване на природата чиста, Община Берковица дефинира правила по време на провеждането на Празника на Берковския Балкан.
Със заповедите можете да се запознаете на формалния уебсайт на Община Берковица на следния адрес:
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР