Отчитат се 800 милиона преизпълнение на планаЗаплатите на служителите в

...
Отчитат се 800 милиона преизпълнение на планаЗаплатите на служителите в
Коментари Харесай

Правителството вдига заплатите с 10 процента

Отчитат се 800 милиона преизпълнение на проекта


Заплатите на чиновниците в целия бюджетен бранш ще бъдат увеличени от 1 януари с 10%. Това заяви във Варна министър председателят Бойко Борисов. Проектът ще се гледа тази сряда на съвещание на Министерски съвет, като по предварителни планове ще са нужни към 700 млн. лева

“С финансовия министър Владислав Горанов работихме много и установихме, че плановете ни разрешават да създадем тази стъпка, а не както до момента – да подвигаме заплати на парче, защото постоянно остават ощетени ”, разясни Борисов.

Междувременно министърът на финансите Владислав Горанов означи в студиото на Нова телевизия, че сходно покачване ще пребалансира пазара на труда към общо покачване на приходите.

“Засега осъществяването на бюджета върви добре, има нарастване на приходите. Имаме към 800 милиона преизпълнение на проекта, това мога да го потвърдя ”, уточни финансовият министър. “Бюджетът няма да завърши на недостиг ”, безапелационен бе Горанов. И добави: “Колкото по-богати ставаме, толкоз повече ще се качват цените. В тази връзка цената на природния газ ще продължава да пораства, защото това е стеснен ресурс“.

Финансовият министър уточни, че се планува отпадане на преференцията за тези, които злоупотребяват с декларирането на жилищата. “Работим за построяването на единна осведомителна система, само че не приказваме за отпадане на преференцията за главно жилище ”, сподели Горанов.

За рокадите в кабинета


Няма опозиция за новите министри


Премиерът Бойко Борисов изрично отхвърли в ГЕРБ и в ръководещата коалиция с Обединени патриоти да има вътрешна опозиция във връзка рокадите в кабинета.

„Всеки може да си изрича мнението. Виждате по какъв начин синхронизирано се приказва по едно и също време от президентството и от Българска социалистическа партия – с едни и същи думи по една и съща тематика. Това е чул Волен – това е казал“, уточни министър председателят във връзка изказването на Волен Сидеров, че подозира скрит план против него.

Припомняме, че преди ден водачът на „ Атака ” Волен Сидеров съобщи, че „ има скрит план против премиера, като задачата е дестабилизация и предварителни избори ”. Сидеров даже уточни, че „в този скрит план вземат участие НФСБ, хора от ГЕРБ, доближени на Борисов, и част от Реформаторския блок“.

На мен ми е най-мъчно, че би трябвало да ги променям


Министър-председателят Борисов добави, че не чака драми при гласуването на оставките на министрите на районното развиване, превоза и вътрешните работи.

„Изненади може да има, единствено в случай че аз желая. На мен ми е най-мъчно, че би трябвало да ги променям. Московски и Нанков съм ги отгледал от деца в партията, само че такава е обстановката, ние не сме от БСП“, сподели министър председателят.

По мотив думите на президента Румен Радев, че предварителни избори няма да доведат до ново болшинство, само че има потребност от основаване на устойчива опция, Борисов разяснява: „И аз желая смяна. Знаем, че няма президентски избори, само че чакаме да дойдат“.

На въпрос на публицисти дали би се кандидатирал за президент, министър-председателят отсече: „Глупости!“

Позиция


ГЕРБ работили с дисциплинираност


Политиката и политическата дисциплинираност е част от принадлежността към дадена партия. За образец е освен ГЕРБ, само че и решенията, които се взимат в Европейския парламент. Това уточни ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той съобщи, че няма информация за бламиране на решение на министър-председателя Бойко Борисов за оставките на тримата министри и предложенията за нови.

“Само той (Борисов – б. а.) има конституционните права да направи промени в Министерския съвет ”, добави Цветанов.

Премиерът Бойко Борисов в Бургас:


Аз не съм на СПА като Българска социалистическа партия, а работя


Включват в обучителния развой хуманоиден робот

 Учениците ще употребяват най-съвременно цифровизирано образователно наличие, създадено от Microsoft и Гугъл. Учениците ще употребяват най-съвременно цифровизирано образователно наличие, създадено от Microsoft и Гугъл.
Аз не съм на СПА като Българска социалистическа партия, а работя- демонстрираме какво сме създали, а не какво ще създадем. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов, откакто откри новата и осъвременена Професионална гимназия по компютърно програмиране и нововъведения в Бургас. „Не ме интересува какво споделя Корнелия Нинова. Само да? покажат фотосите на госпожа Нинова и да не разяснява. Снимките на софтуерното учебно заведение, на софтуерните паркове, на роботите, на децата – какво сме създали, а не какво ще направим“, още съобщи министър председателят.

“През идващите десетилетия би трябвало да бъдем основатели на цифрови устройства ”, уточни министърът на образованието Красимир Вълчев при откриването на гимназията.

Четирите здания на гимназията са изцяло актуализирани и осъвременени, а вътрешните пространства са оборудвани с най-модерна техника – компютри, 3D принтер, мултимедийни екрани и интерактивни дъски и други

Гимназията в Бургас е измежду първите образователни заведения, които включват в обучителния развой и хуманоиден робот.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР