Отчитат печалбите и загубите в благоевградските общински дружества По време

...
Отчитат печалбите и загубите в благоевградските общински дружества По време
Коментари Харесай

Предлагат вдигане на кметските заплати и продават общински жилища в Благоевград

Отчитат облагите и загубите в благоевградските общински сдружения По време на утрешнатасесия на ОбС-Благоевград шефовете показват отчети за активността си. Дали съветниците ще одобряват докладите на общинските сдружения ще стане ясно този петък.

Общински съвет ще преглежда и предложение за повишение на заплатите на кметовете в Благоевград и на обитаемоте места в общината. Предлагатградоначалникът Илко Стоянов даполучава месечно над 5000 лв.. Председателят на Общински съвет Радослав Тасков - над 4500 лв..

Възнагражденията на съветниците се повишавт приблизително със 120 лв.. На сесията ще бъдат импортирани за гласоподаване ипродажби на няколко жилища от фонда на Общината, само че преди този момент би трябвало да се дефинира пазарната им оценка. Най- евтиният е с повърхност 56,10 кв.м в „ Еленово ” с цена от 38 210 лв..

Апартамент от 81 квадрата, който по първични данни коства 75 167 лв.. Той е на бул. " Св. Св. Кирил и Методий ". Останалите жилища са в квартал " Еленово " и цените им варират от 43 000 до 67 000 лв..

„ На утрешното съвещание най-важното е приемането на промените в наредбите, изключително наредбата за общинската благосъстоятелност, обезпечаване на мира на жителите, а в това време се трансформират и редица разпореждания, които касаят работата на питейни заведения, повдигането на звук, има и една напълно нова наредба в наредбата, която няма да разрешава даже в жилищни здания безконтролни купони и без единодушието на съседите да се вършат, тези наредби са значими, тъй като тези текстове ще разрешат на общинска администрация да направи нужното, тъй че да има по-голям ред и успокоение на територията на града “, сподели по време на днешната си конференция ръководителят на ОБС Радослав Тасков.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР