Отчитам положителна тенденция за увеличаване на броя и размера на

...
Отчитам положителна тенденция за увеличаване на броя и размера на
Коментари Харесай

Караниколов отчете ръст на чуждите инвестиции

Отчитам позитивна наклонност за увеличение на броя и размера на плановете, реализирани в България, както от задгранични, по този начин и от локални компании. Това сподели министърът на стопанската система Емил Караниколов по време на парламентарния надзор. По думите му позитивното развиване намира отблясъци в макроикономическите индикатори.

„ Преди към 20 дни излезе една от първите прогнози на Българската национална банка, която показваше, че директните задгранични вложенията за 2018 година възлизат на 1 милиард и 532 милиона евро ”, сподели още Караниколов, заяви " Нова тв ".  .

Той добави, че преди няколко дни е излязла и новата прогноза, съгласно която вложенията за 2018 година все още възлизат на 1 милиард 740 милиона евро, което демонстрира растеж. Той посочи обаче, че това е предварителна 15-месечна прогноза. Министърът обърна внимание на информацията, която излезе за 2017 година, като по думите му, защото са минали съвсем 15 месеца, това към този момент са дефинитивни прогнози. Допреди 20 дни директните задгранични вложения в България за 2017 година се отчитаха на 1 милиард и 390 милиона евро, а по последна информация вложенията в България за 2017 година са над 2 милиарда и 300 милиона евро.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР