Отчетоха добра реколта за розовото масло, лоша за лавандуловото Заради

...
Отчетоха добра реколта за розовото масло, лоша за лавандуловото Заради
Коментари Харесай

Отчитат добра реколта за розовото масло, лоша за лавандуловото

Отчетоха добра годишна продукция за розовото масло, неприятна за лавандуловото Заради неприятното време през по-голямата част от лятото добивите от лавандула са на половина по-малко. Това заключи за Дарик изпълнителният шеф на Асоциацията за етерични масла, парфюмерия и козметика Гергана Андреева.
 
Рекорд обаче регистрират от бранша от тазгодишния розобер - извънредно високи добиви от розов цвят и с доста високо качество. Предстоят и покупко-продажбите за бизнеса с интернационалните прекупвачи.
 
България е обичаен експортьор на висококачествено розово масло, а в последните години има и съществено произвеждане на лавандула у нас.
 
Гергана Андреева заключи: " С доста високо качество е розовото масло, което е добито и чакаме неговата реализация на интернационалния пазар. Що се отнася до лавандулата, упованията ни за свръхпроизводство не се реализираха заради климатичните условия - доста превалявания през юни, с доста ниски температури и огромна част от насажденията изгниха, друга част се поразболяха. Това, което имаме като резултати, са може би към 50% от предстоящото. Добра годишна продукция за розовото масло, неприятна година за лавандуловото масло ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР