Отчетът на президента Румен Радев по-скоро беше отчет на нашето

...
Отчетът на президента Румен Радев по-скоро беше отчет на нашето
Коментари Харесай

Според ГЕРБ отчетът на Радев бил отчет на управлението им

Отчетът на президента Румен Радев по-скоро беше доклад на нашето ръководство, което ни изненада, разяснява депутатът от ГЕРБ Тома Биков докладът на първата година на президента. " Президентът сподели какво всички останали не са или са създали през последната година, до момента в който е президент ", съобщи Тома Биков. " От това, че беше пристрастен да разяснява работата ни, президентът не помни да спомене, че държавното управление му удължи глобите против Русия и подписа СЕТА ", сподели още депутатът.

В ГЕРБ са учудени, че президентът на практика подкрепил претекстовете за вота на съмнение на Българска социалистическа партия против кабинета. " Ако той желае политическа рецесия в България - да излезе и да го каже ясно, само че и да изясни с какво тя ще спомогне за решаването на всички проблеми, които избори в доклада си ", сподели Биков. Според него е притеснително че възгледите на президента съответстват с тези на Българска социалистическа партия, тъй като Радев, би трябвало да бъде президент на всички българи.

Биков напомни, че единствено преди 15-тина дни по време на КСНС президентът приветствал уговорката на държавното управление до 2024 година да имаме реализирани 2% от Брутният вътрешен продукт за защита, а в този момент споделил, че отчаян от това, че не са отделени 2%. " Така го разчитаме, в случай че е по този начин би трябвало да продължи с говоренето по тази тематика и да каже от кои браншове на публичния живот би трябвало да бъдат взети проценти и да бъдат дадени на защитата незабавно ", добави Биков.

Искаме да подчертаем, че огромна част от срещите, които президентът организира с интернационалните фактори, бяха с помощта на премиера Бойко Борисов, разяснява Биков. Борисов имал срещи с тези интернационалните фактори и по протокол те се видели и с Румен Радев.

Нинова съгласна, че парламентарната република атрофира

Корнелия Нинова се съгласи с оценката на Румен Радев, че парламентарната република атрофира. " Виждате какво прави болшинството с парламентарната република. ГЕРБ години наред, Бойко Борисов персонално, три мандата трансформира Народното събрание в това, което сподели господин Радев – нотариат, който му заверява подписа. Вчера се убедихте. Може ли да има избор на съмнение към държавно управление и да не пристигна министър-председателят? От месеци не е идвал на парламентарен надзор. Това е главен проблем на демокрацията и на парламентарната република в България. Това не е личностен проблем. Това е редовно и поредно тъпчене на Конституцията и на институциите. Споделям мнението на президента Радев по този въпрос ", сподели Нинова.

" Имаме потребност от независимост на словото. Ще дам образеца с изгонването на ръководителя на опозицията от Народното събрание. Това е тежко посягане върху свободата на особеното мнение и словото. Щом се случва тук в Народното събрание, в парламентарна република, представете си по какъв начин е на открито? ", разяснява думите на Радев Нинова.

Движение за права и свободи с позитивна оценка

" Ние от Движение за права и свободи оценяваме позитивно първата година от мандата на президента. Той имаше и сполучливи опити да бъде коректив и на законодателната и на изпълнителната и на правосъдната власт ", сподели водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. " Той се пробва да бъде обединител на нацията, само че нашите гласоподаватели, които гласоподаваха за него имат малко по-големи упования ", добави сбито Карадайъ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР