Отчетът на Европейския комитет по образование е, че българската образователна

...
Отчетът на Европейския комитет по образование е, че българската образователна
Коментари Харесай

Янка Такева: Според ЕК образователната ни система се е справила най-добре с дистанционното обучение

Отчетът на Европейския комитет по обучение е, че българската просветителна система се е справила най-добре с отдалеченото образование по време на пандемията.
Това съобщи пред Българска национална телевизия Янка Такева - ръководител на Синдиката на българските учители.

" В подобен мащаб нито една страна в света не беше употребявано отдалечено образование, тъй като то не се предлага всеобщо в базисното обучение, когато става ограмотяването. Даже не се предлага в интервала 1-ви - 4-ти клас. "

Според Такева е вярно решението годината да се приключи отдалечено.

Българският преподавател излезе воин, сподели още Янка Такева. Тя даде оценка 6 за просветителната система.

За детските градини Такева разяснява, че са подготвени да стартират работа. През тези 3 месеца, когато детските градини не работеха, а учителите поддържаха отдалечено връзка с родителите и децата, бяха направени невероятни поправки в детските градини, сподели Такева.

" Готови са детските градини още веднъж да отворят порти. Готови са учителите. Готови са всички неща, които се изискват, само че имаме един огромен проблем. Например в София до оня ден бяха напуснали 72 медицински сестри. Бяха напуснали към 80 учители и спомагателен личен състав. Напускат, тъй като при първото класиране за банкет в детски градини и ясли те не можаха да влязат в детските градини и те би трябвало да изоставен, с цел да си гледат децата. Ние нямаме преимущество нашите деца с преимущество да се одобряват в учебно заведение или детска градина. Миналата година 250 учители от София не можаха да се върнат и в учебно заведение, и в детски градини. Сега събираме сведение какъв брой няма да могат да се върнат в цялата страна. ", сподели още Такева.

Тя съобщи, че в най-скоро време дружно с Пламен Димитров ще потърсят връзка с прокурора на Република България за разрешаване на казуса.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР