“Отче наш единствената молитва, която ни е дарил самият Господ.

...
“Отче наш единствената молитва, която ни е дарил самият Господ.
Коментари Харесай

Всички Я Знаем, Но Малцина Осъзнават Тайната На Молитвата Отче Наш! Отворете Си Очите Преди Коледните Празници!

“Отче наш ” единствената молитва, която ни е дарил самият Господ. Смята се, че тя е даден на човечеството от Христос, а не е измислена нито от светци, нито от елементарни хора и тъкмо в това се състои огромната й мощ. Текстът на самата молитва звучи по този начин:

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да пристигна Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, така и на земята;
насъщния ни самун дай ни през днешния ден,
и елементарни нам задълженията ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в прелъщение,
но избави ни от лукавия;
защото Твое е царството,
и силата, и славата вовеки.
Амин.

Тези думи отразяват всички човешки потребности и желания за спасяването на душата. Смисълът и тайната на молитва се състоят в това, че тя съставлява универсални божии думи, които могат да се употребяват както за благославяне на своя път, по този начин и за отбрана от нечисти сили, от заболявания и всяка неволя.
История за избавяне

Един съветски деец от Втората международна война, някой Александър, изпратил писмо до жена си, което не пристигнало. Изглеждало, че то било изгубено, тъй като се намирало на едно местата на дислокация на войската.

В него мъжът казвал, че е обграден от немците през 1944 година и очаквал своята крах от ръката на съперника.

“С ранен крайник лежах у дома, чувах звук от стъпки и немски диалект. Разбрах, че в този момент ще умра. Нашите бяха близко, само че да разгадавам на тях беше просто смешно. Не можех да шавам – освен тъй като бях ранен, само че и тъй като бях в ступор.

Те ме видяха, аз се изплаших, само че не спирах да чета молитвата. Оказа се, че немецът няма патрони – той стартира да приказва бързо нещо със своите, само че нещо не беше наред. Втурнаха се внезапно да бягат, хвърляйки в краката ми граната – по този начин, че да не мога я доближи. Когато прочетох последната строфа от молитвата, разбрах, че гранатата не се е взривила ”.

Светът познава доста такива истории. Молитвата е спасявала хора, които са срещали в гората вълци – те са се обръщали и си отивали.

Молитвата е поставяла праведния път пред крадци и разбойници, които са прибирали откраднатите движимости, прилагайки бележки за разкайване и за това, че това им е казано от Бог.

Този заветен текст избавя от мраз, огън, вятър и от всяка злина, която може да заплаши живота.

Но най-главната загадка на тази молитва не е единствено в скръбта. Четете “Отче наш ” всеки ден и това ще извърши живота ви със светлина и положително. Благодарете на Бог посредством тази молитва за това, че сте живи и постоянно ще бъдете здрави и щастливи.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР