Отчайваща е разликата между Варна и София по отношение на

...
Отчайваща е разликата между Варна и София по отношение на
Коментари Харесай

Областният: Отчайваща е разликата между Варна и София, наистина сме провинция

 Отчайваща е разликата сред Варна и София във връзка с бизнеса. Наистина сме провинция. Това сподели регионалният шеф Стоян Пасев при откриването на форума " Икономика, инфраструктура и вложения " под наслов " Синергия за по-добра бизнес среда ", проведен от Националното съдружие на недвижимите парцели във Варна, съобщи " Радио Варна ".

" Нещо все не ни доближава, все още Пловдив е по-развиващият се град ", добави Пасев. В града на тепетата са открити 140 нови заводи през последните години, а във Варна нито една. Работим старателно с кмета за привличане на вложения, належащо е да изградим индустриална зона, сходна на тази в Шумен. Очакваме до края на летния сезон да стартираме плана за индустриалната зона в града. Геополитически стоим доста добре на картата, само че към момента ни липсват вложители. Най-голям интерес към Варна демонстрират турци към леката индустрия. Интерес има и от страна на съветски вложители, норвежка компания желае да създава перки за ветрогенератори. Поне 20 % е отливът на туристи в Златни пясъци ", сподели още регионалният шеф.

На вложителя му би трябвало среда. Това сподели основният проектант на община Варна Виктор Бузев.

" Имаме надробена частна благосъстоятелност. Имаме летище, което обаче е интернационално единствено лятото за разлика от Софийското. Вчера издадох позволение за градеж номер 100. До момента в средата на юни такова нещо не ми се беше случвало ", изясни арх. Виктор Бузев.

" 92 са разрешенията от тези 100 за жилищни здания. Не съм издал нито едно за фабрика. Всичко е спални. Купува се на картинка, на зелено и нервността продължава ", посочи Бузев. Сега се купува на тъмнозелено спрямо 10-тина години обратно. Това е цялостен парадокс, разяснява основният проектант на Община Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР