Отбранителната промишленост осигурява изделия с висока добавена стойност, от която

...
Отбранителната промишленост осигурява изделия с висока добавена стойност, от която
Коментари Харесай

90 фирми от 18 държави показват оръжейна техника на "Хемус"

Отбранителната индустрия обезпечава произведения с висока добавена стойност, от която нашата страна има потребност. Освен това тя е мощен тласък за развиване на науката, нововъведенията и високите технологии. Това означи президентът Румен Радев при откриването на изложбата за отбранителна техника и артикули „ Хемус 2020 " в Международния панаир Пловдив.

По думите му страната би трябвало да поддържа още повече тази промишленост посредством облекчени условия за произвеждане и стимулиране на реализацията на продуктите. " Очаквам Министерството на защитата след дълги години на тежки финансови ограничавания да се обръща от ден на ден към родната промишленост и освен за доставка на муниции и въоръжения, а и за внедряване на нови технологии и научни разработки ".

От своя страна министърът на защитата Крисимир Каракачанов означи, че в плановете за рационализация на армията преимушествено ще се включват български компании. Каракачанов означи като триумф обстоятелството, че макар пандемията от ковид, в изложбата вземат участие 90 компании от 18 страни.

" Запазва се наклонността за понижаване на оръжейния експорт, почнала през 2017 година ", регистрира на конференция заместник-министърът на защитата Анатолий Величков. По думите му обаче износът на специфична продукция въпреки всичко резервира важен дял и за предходната година е за 614 милиона евро. " Очакваме това равнище да се резервира и за 2020 година ", добави Величков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР