Отборите в Шампионската лига се насочват към заключителната част на

...
Отборите в Шампионската лига се насочват към заключителната част на
Коментари Харесай

"Реал", Моуриньо и българската следа, която предстои в Шампионската лига

Отборите в Шампионската лига се насочват към заключителната част на групите в търсене на място в елиминационната фаза. Досега за осминафиналите се класираха ПСЖ, " Байерн " (Мюнхен) и " Ювентус ", като довечера други четири отбора ще се опитат да си обезпечат място измежду най-хубавите 16.

В тази посока гледа " Реал " (Мадрид), който се надява да улови вълната от положителната си форма. Европейският първенец от 2014, 2016, 2017 и 2018 година ще търси реванш при семейството си на ПСЖ в гвоздея на програмата.

Мачът е от 22 ч. и ще бъде излъчен по MAX Sport 3. По същото време по МAX Sport 2 " Ювентус " посреща " Атлетико " (Мадрид). Ранните дуели от 20 ч. опълчват " Локомотив " (Москва) - " Байер " (Леверкузен) (MAX Sport 3) и " Галатасарай " - " Брюж " (MAX Sport 2).

" Реал " влиза в мача с оптимизъм, откакто в последните си пет мача във всички шампионати вкара 18 гола и позволи единствено един. След неуверения старт Зидан вкара в правия път отбора, който стартира да демонстрира капацитета си.


© Reuters

Мачът против ПСЖ е въпрос на чест, защото два кръга преди края на групите белите изостават с пет точки от французите и мъчно ще се доберат до първото място.

" Няма да търсим възмездие за случилото се в първия мач. Просто желаеме да играем мощно и да задържим положителната си форма. С този мач имаме късмет да потвърдим, че вървим по верния път. Искаме да играем добър футбол и да спечелим, тъй като играем пред нашата аудитория. Искам да видя моите играчи по какъв начин демонстрират най-хубавото от себе си през всички 90 минути ", сподели Зидан в навечерието на мача.

Парижани, които завоюваха първия дуел сред двата тима с 3:0, към този момент са сигурен участник в осминафиналите. Тимът на Томас Тухел е без позволен гол в четирите си мача до момента, като положителната вест за немския експерт е завръщането на Неймар и Килиан Мбапе, които се чака да стартират като титуляри.

Завръщането на Специалния пред погледа на Кабаков

Жозе Моуриньо още веднъж е под светлината на прожекторите. Специалния се завръща в Шампионската лига отпред на " Тотнъм ", като след " Челси " и " Манчестър юнайтед " ще изведе трети друг британски тим в най-престижния клубен шампионат.

Португалецът идва със задачата да направи идната стъпка в развиването на отбора от Северен Лондон - да завоюва купа с отбора, това, което предходният управител Маурисио Почетино не съумя да реализира. Моуриньо победи два пъти с трофея през 2004 година с " Порто " и 2010 година с " Интер ".

" С тези момчета в никакъв случай не бих се страхувал да изляза в мач от Шампионската лига. Обичам конкуренцията, колкото всеки различен във футбола. Не всеки има привилегията да бъде победител в Шампионската лига. Правил съм го два пъти и ще се веселя да прибавя трети ", сподели Моуриньо.


© Reuters

С взор да откри място в осминафиналите " Тотнъм " приема " Олимпиакос ", като арбитър на дуела ще бъде българинът Георги Кабаков. Той ще управлява трети мач в кариерата и втори през сезона в Шампионската лига след срещата сред " Реал " и " Брюж " (2:2).

В различен мач " Атлетико " ще се надява да изненада " Ювентус ", с цел да се класира напред. Участието на звездата на италианците Кристиано Роналдо е под въпрос. Хосеп Гуардиола и неговият " Манчестър сити " също ще търсят място в осминафиналите при семейството си на " Шахтьор " (Донецк).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР