Oтборите от Формула 1 нямат право да разработват до края

...
Oтборите от Формула 1 нямат право да разработват до края
Коментари Харесай

Забраниха на отборите от Формула 1 да работят по нови болиди до края на годината

Oтборите от Формула 1 нямат право да създават до края на годината болидите си за новите регулации през сезон 2022, реши Световният съвет по моторни спортове (WMSC). От WMSC оповестиха в публично изказване нощес, че към този момент са утвърдили огромна част от измененията в правилника, в това число гласуваните на 28-и март промени в аеродинамиката на спортните коли.

Отборите обаче няма да работят по новите правила най-малко до януари идната година, когато би трябвало да започват тренировките за сезон 2021 с актуалните болиди. Не е ясно и до какъв брой ще бъдат употребявани те през тази година поради пандемията от ковид.

По измененията се работеше за редуциране на разноските, а световната обстановка сега даже ще ускори ограниченията. Така бе признато и правилото ФИА и Ф1 да имат силата да трансформират календара без гласоподаване, което ще бъде употребявано още това лято. Президентът на ФИА Жан Тод също получи извънердни пълномощия, съгласно които той може да " взема каквито и да било решения по отношение на организирането на интернационалните надпревари за сезон 2020, което може би ще бъде нужно в миг на световна рецесия ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР