Отборите на Аякс и Валенсия играят при резултат 0:1 в

...
Отборите на Аякс и Валенсия играят при резултат 0:1 в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Аякс – Валенсия 0:1, Аякс търси изравняването

Отборите на Аякс и Валенсия играят при резултат 0:1 в решителен конфликт от група Н на Шампионската лига. Родриго откри за гостите в 24-ата минута. Холандците са водачи в групата с актив от 10 точки, до момента в който „ прилепите “ са втори с осем. Домакините се нуждаят от единствено точка, с цел да си обезпечат присъединяване на 1/8 финалите в шампионата, до момента в който отборът на Алберт Селадес ще търси наложителна победа.

Coming closer & closer...#UCL #ajaval pic.twitter.com/3Rr6wj71fs
— AFC Ajax (@AFCAjax) December 10, 2019
Старши треньорът на Аякс Ерик загар Хааг няма да може да разчита на Закариа Лабиад и Куинси Промес. Наставникът на гостите има много съществени кадрови проблеми поради отсъствието на Максимилиано Гомес, Джефри Кондогбия, Езикел Грай, Канг-ин Лий, Кристиано Пичини, Гонсало Гедеш и вратаря Яспер Силесен.

АЯКС – ВАЛЕНСИЯ 0:1

0:1 Родриго 24'

Първата обстановка пристигна във втората минута, когато Родриго съумя да засече с глава центриране от ъглов удар, само че в навън.

В осмата минута Душан Тадич бе оставен непокрит на границата на наказателното поле и опита удар, който обаче мина на сантиметри от лявата греда на гостите.

В 21-ата минута Хаким Зиеш насочи прекрасен изстрел от границата на наказателното поле, само че бранител на Валенсия блокира и топаката излезе в ъглов удар. Лисандро Мартинес съумя да играе с глава след центрирането от корнера, само че насочи топката настрана.

Две минути по-късно "прилепите " излязоха напред в резултата. Хосе Луис Гая откри вдясно на наказателното поле Феран Торес, който пък от своя страна съумя да насочи извеждащо подаване сред двама бранители на Аякс за Родриго в наказателното поле. Испанският национал бе изтърван от играчите на домакините и останал самичък против вратаря Онана насочи топовен изстрел в близкия му ъгъл.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР