Отборите на Ювентус и Сампдория играят при 4:1 в мач

...
Отборите на Ювентус и Сампдория играят при 4:1 в мач
Коментари Харесай

Юве показа голова мощ, схруска жалкия Сампдория

Отборите на Ювентус и Сампдория играят при 4:1 в мач от осминафиналите в шампионата за Купата на Италия. Автори на попаденията бяха Хуан Куадрадо, Паоло Дибала, Даниеле Ругани и Алваро Мората. За гостите почетното попадение означи Андреа Конти.

Домакините не подходиха нападателно първоначално. Първият изстрел към една от двете порти насочи капитанът на Сампдория Мортен Торсби, само че той беше неакуратен. Кулушевски пропусна добра опция в 9-ата минута, а "бианконерите " последователно започнаха да притискат противника.

В 20-ата минута Де Шилио се озова на добра позиция и стреля, само че право в ръцете на Фалконе. В 25-ата следващият опит на Куадрадо се увенча с триумф. Той шутира от директен свободен удар и този път Фалконе не беше задоволително акуратен в намесата си.

Секунди след гола Юве вкара и втори, дело на Алваро Мората. В зародиша на офанзивата обаче Рабио извърши нарушаване против състезател на гостите и след намесата на ВАР попадението беше анулирано.

През втората част Ювентус не отслаби хватката. Тимът на Алегри поведе с 2:0 в 52-ата минута с гол на Ругани. Централният бранител отклони топката с глава след центриране на Артур и значително умъртви интригата. Сампдория не даваше индикации, че ще се опита да потърси поврат, само че все пак понижи при първата си добра офанзива в мача. Точен беше привлеченият чартърен от Милан Андреа Конти в 63-ата минута.

Още преди гола за гостите в игра за Юве се появиха Джорджо Киелини и Пауло Дибала. Антонио Кандрева и Маноло Габиадини пък трябваше да усилят офанзивата на Сампдория, само че импулсът в представянето на гостите не продължи дълго. В 67-ата минута Фалконе сбърка в устрема си да подаде на собствен съотборник и топката беше избита към Дибала, който невъзмутимо се разписа за 3:1.

В оставащото време "бианконерите " се забавляваха на терена, а положително усещане остави още едно запаса - Марли Аке. 21-годишният халф дебютира за първия тим на Юве и незабавно съумя да завоюва дузпа, която Мората безпроблемно осъществя.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР