Отборите на Ювентус и Милан излизат в сблъсък за Суперкупата

...
Отборите на Ювентус и Милан излизат в сблъсък за Суперкупата
Коментари Харесай

Ювентус - Милан, росонерите без Игуаин

Отборите на Ювентус и Милан излизат в конфликт за Суперкупата на Италия. Срещата ще се играе в Джеда и ще опълчи двата тима, които са печелили оценката рекордните 7 пъти. " Бианконерите " са безспорният любимец поради тоталната си доминация в италианския футбол през последните години, а и поради по-добрата си моментна форма. В Милан обаче са окуражени да вдигнат трофея и да зарадват изстрадалите си последователи. " Росонерите " са обнадеждени от обстоятелството, че Юве загуби три от последните си четири мача за Суперкупата. През 2014 година " остарялата госпожа " отстъпи след дузпи на Наполи, през 2016-а по същия метод падна от Милан, а през 2017-а загуби трагично с 2:3 от Лацио.

Ювентус направи дубъл на домашната сцена през предишния сезон, по тази причина ще си оспорва трофея с финалиста за Купата на Италия. До момента Юве с изключение на 7-те победи, има и 6 изгубени финала, до момента в който успеваемостта на Милан за Суперкупата е по-добра: 7/10.

Общо за десети път от 31 издания на Суперкупата мачът ще е отвън рамките на Италия. През 1993 година срещата се игра във Вашингтон, а през 2003-а хазаин беше Ню Джърси. Година по-рано разногласието за скъпия трофей се състоя в либийската столица Триполи. През 2009, 2011, 2012 и 2015 година мачът за Суперкупата се игра в Китай, а през 2014 и 2016 година - в Катар.
Кристиано Роналдо ще се опита да завоюва първи трофей с екипа на Юве. Отборът на Масимилиано Алегри ще е без контузения Марио Манджукич. CR7 ще работи на върха на офанзивата, като ще има поддръжка по крилата от Пауло Дибала и Дъглас Коща .


Масимилиано Алегри желае успех даже в постоянното време, откакто загуби конфликтите за трофея през 2014 година, 2016 година, и 2017 година, отпред на Старата госпожа. Той има четири следващи дубъла на Апенините с екипа на " бианконерите ".
Именно порадни тази причина заложи на най-хубавото, като не може да разчита единствено на контузения Марио Манджукич.
Войсчех Шчесни е на вратата, аЖоао Кансело, Леонардо Бонучи, Джорджо Киелини и Алекс Сандро са бранителите пред него. Родриго Бентанкур, Миралем Пянич и Блес Матюиди са халфовете в схемата 4-3-3, а Дъглас Коща, Пауло Дибала и Кристиано Роналдо са офанзивните футболисти.
CR7 ще се опита да завоюва първи трофей с екипа на Юве.

Дженаро Гатузо извежда отбора си във втори край в своята кариера против Ювентус. Преди осем месеца първенците разпиляха " росонерите " с 0:4 във финала за Купата на Италия. Преди три години Милан още веднъж беше изгубил финала за Купата, само че след това завоюва след дузпи мача за Суперкупата на Италия в Катар.

Най-голямата звезда на миланистите Гонсало Игуаин се разболя и остана на пейката. Джанлуиджи Донарума, който беше огромният виновник във финала на " Олимпико " през май, е на вратата. Давиде Калабрия, Кристиан Сапата, Алесио Романьоли и Рикардо Родригес са в отбрана. Новото попълнение Лукас Пакета работи с Франк Кесие и Тиемуе Бакайоко в центъра на терена, а Самуел Кастийехо, Патрик Кутроне и Хакан Чалханоглу са в офанзива.










ЮВЕНТУС - МИЛАН 0:0

ЮВЕНТУС (4-3-3): Войсчех Шчесни; Жоао Кансело, Леонардо Бонучи, Джорджо Киелини, Алекс Сандро; Родриго Бентанкур, Миралем Пянич, Блес Матюиди; Дъглас Коща, Пауло Дибала, Кристиано Роналдо
Старши треньор: М. Алегри
МИЛАН (4-3-3):
Джанлуиджи Донарума; Давиде Калабрия, Кристиан Сапата, Алесио Романьоли, Рикардо Родригес; Франк Кесие, Тиемуе Бакайоко, Лукас Пакета; Самуел Кастийехо, Патрик Кутроне, Хакан Чалханоолу
Старши треньор: Дж. Гатузо

СЪДИЯ: Лука Банти
СТАДИОН: " Крал Абдула Спортс Сити "
НАЧАЛО: 19:30 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК

С най-вече суперкупи на Италия:
7 - Милан, Ювентус
5 - Интер
4 - Лацио
2 - Наполи, Рома
1 - Фиорентина, Сампдория, Парма
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР