Отборите на Валенсия и Лил завършиха при равенство 1:1 в

...
Отборите на Валенсия и Лил завършиха при равенство 1:1 в
Коментари Харесай

Драма във Франция отдалечи Валенсия от мечтата

Отборите на Валенсия и Лил приключиха при тъждество 1:1 в дуел от група H. Резултатът беше открит в 63-та минута от Денис Черишев за гостите, преди драмата да бъде цялостна и Джонатан Иконе да измъкне равенството за французите в 5-та минута на добаването време.

Двубоят стартира с отлично състояние за Лил още преди да са минали и 6 минути. Луис Араухо стигна до неприятно избита топка на границата на наказателното поле на испанците и стреля мощно, само че Яспер Силенсен беше на равнище и избави.

Предимството на домакините продължи да бъде осезаемо и в 28-та централният защитник Бенжамен Андре пласира шут с глава, който мина малко настрана.

Частта приключи с нови две положения за Лил. Този път те бяха на сметката на Юсуф Язици, който уцели греда, след което не откри добре топката, която излезе в навън.

В началото на втората част Валенсия се активизираха и дори съумяха да шокират френската аудитория. В 63-та минута, след чудесна многоходова композиция, Кевин Гамейро откри паралелно на вратата Черишев, който не сбърка на празна врата за 1:0.

В края на дуела натискът на домакините още веднъж се усили и ситуацията за Валенсия стана тежко. В 84-та Муктар Диакаби направи безогледно нарушаване, което му докара жълт картон, който надлежно беше втори за него. Така испанският отбор доигра срещата с 10 души.

Драмата беше довършена в последната секунда на мача. След поредност от пропуски най-съобразителен се оказа Джонатан Иконе, който на малко пространство се завъртя и с топовен изстрел разстреля Силесен за крайното 1:1.

По този метод Лил остана с актив от 1 точка на дъното на класирането в групата, до момента в който Валенсия събра 4 пункта и е на 2 зад водачите Аякс и Челси.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР