Отборите на Валенсия и Леванте не излъчиха победител в градското

...
Отборите на Валенсия и Леванте не излъчиха победител в градското
Коментари Харесай

Леванте открадна точка от Валенсия след късна драма

Отборите на Валенсия и Леванте не излъчиха победител в градското дерби между тях от 28-ия кръг на Ла Лига. Срещата обаче донесе много страсти на почитателите на двата отбора, изключително в заключителните минути. Домакините поведоха в 89-ата минута посредством Родриго Морено, само че в добавеното време на мача Леванте изравни от дузпа посредством Гонсало Мелеро.

Първото полувреме бе безусловно равностойно, въпреки домакините да бяха по-близо до гола откакто Карлос Солер удари греда.

Валенсия обаче усили натиска през втората част и първо Гонсало Гедеш стреля рисково над вратата в 63-ата минута, а по-късно в 67-ата диагонален шут на Родриго Морено бе избавен с опитност от вратаря.

В 74-ата минута Рожер извърши недомислен фаул в тил и получи втори жълт и червен картон, оставяйки Леванте с човек по-малко на терена.

" Прилепите " още по-настървено се хвърлиха в офанзива и в 83-ата минута бранител почисти от голлинията изстрел с глава на Родриго, само че в обстановката се оказа, че има и засада.

В 89-ата минута натискът на домакините даде резултат. Хосе Гая напредна по лявото крило и прати изострен пас по земя за Родриго Морено, който засече кълбото в мрежата за 1:0.

В добавеното време обаче " Прилепите " се прибраха в своята половина да пазят резултата и това им изигра неприятна смешка. Муктар Диакаби задържа Рубен Везо на границата на наказателното поле и след разглеждане на обстановката с ВАР, съдията уточни бялата точка. Гонсало Мелеро не сбърка при осъществяването на 11-метровия удар и донесе равенството на своя отбор.

Така Валенсия остава на 7-ото място в класирането с 43 точки. Леванте пък заема 12-ото място с 34 точки.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСТОРИ

Ла Лига 28 кръг, петък 12 юни  Валенсия 1:190 минута  Леванте
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР