Отборите на Уругвай и Русия се превърнаха в първите, които

...
Отборите на Уругвай и Русия се превърнаха в първите, които
Коментари Харесай

Уругвай и Русия са първите осминафиналисти на Мондиал 2018


Отборите на Уругвай и Русия се трансфораха в първите, които се класират за осминафиналите на Световното състезание по футбол, откакто южноамериканците победиха Саудитска Арабия с 1:0 в Ростов на Дон.

Вчера домакините от Русия победиха Египет с 3:1, като по този метод Сборная и Уругвай към този момент имат по шест точки в група А и са сигурни за осминафиналите, като следва само да дефинират спечелилия в групата в директния конфликт между тях в понеделник. На стадион "Ростов" двукратните международни първенци бяха надалеч от най-хубавата си форма, само че въпреки всичко съумяха да стигнат до трите точки против Саудитска Арабия, с помощта на гол на Луис Суарес в 23-та минута. Нападателят на Барселона се разписа след центриране от корнер и груба неточност на вратаря на азиатците Мохамед Ал Оваис.

През втората част играчите на Саудитска Арабия се пробваха да се върнат в дуела, само че нямаха нужната класа, с цел да застрашат солидната защита на уругвайците, които от своя страна се задоволиха да отблъскват противника си и не търсиха втори гол. Все отново в 86-та минута възпитаниците на Оскар Табарес можеха да вкарат за повторно, само че Единсон Кавани не съумя да преодолее Ал Оваис от чиста позиция. В последна сметка дуела приключи 1:0 и Уругвай и Русия си осигуриха място в елиминационната фаза, до момента в който Саудитска Арабия и Египет отпадат от Мондиала. Все отново възпитаниците на Хуан Антонио Пици могат да са удовлетворени от представянето си против Уругвай, като в огромни интервали от дуела те надиграха именития си противник.

Последните два мача от група А на Световното състезание ще се играят в понеделник от 17:00 часа българско време, когато Уругвай и Русия ще дефинират спечелилия в групата, а Саудитска Арабия и Египет ще се борят за третото място. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР