Отборите на Уганда и Зимбабве завършиха 1:1 във втория двубой

...
Отборите на Уганда и Зимбабве завършиха 1:1 във втория двубой
Коментари Харесай

Уганда и Зимбабве не се победиха в турнира за КАН

Отборите на Уганда и Зимбабве приключиха 1:1 във втория дуел за двата отбора от група “А” на Купата на Африканските Нации (КАН). За символичните домакини от Уганда голът означи Емануел Окви в 12-ата минута. Крайният резултат оформи Кама Билиат в 40-ата минута, с цел да избави точката за Зимбабве.

Мачът стартира във вихрено движение и превъзходство за Уганда. Това даде своя резултат в 12-ата минута. Дясното крило на угандийците Лумала Абду отпави мощен шут, който беше париран от стража на Зимбабве Джордж Чигова. При добавката обаче Емануел Окви не сбърка, за даде задатък на своя отбор.

Негативното развиване на дуела обаче разсъни Зимбабве. В 26-ата минута Кама Билият изпусна златен късмет да изравни резултата. След центриране нападателят на символичните посетители засече топката в страни от десния непряк дирек на вратаря а Уганда Денис Онянго.

В 40-ата минута тимът на Зимбабве въпреки всичко откри изравнителия гол. Кама Билият се реваншира за по-ранния си пропуск, откакто засече хубаво центриране отляво на Овиди Каруру оттатък стражът на Уганда Онянго. Надмощието на символичните посетители продължи и след почивката. В 51-та минута нападателят Ноледж Мусона се озова на страхотна стрелкова позиция, фронтално против вратата, само че ударът му срещна горната греда.

В 75-ата минута и Уганда имаше своята златна опция да завоюва победатата. След огромно безредие в наказателното поле на Зимбабве топката се озова в Патрик Каду, който обаче не съумя да уцели вратата от точката на дузпата. По този метод приключи и дуела при резултат 1:1.

Спечелената точка значи, че Уганда най-малко краткотрайно излиза отпред на група “А “, с актив от 4 точки, преди изиграването на късния дуел сред Египет и Демократична Република Конго. Зимбабве пък остана на трето място с актив от 1 точка от два мача.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР