Отборите на ЦСКА-София и Лудогорец записаха равенство 0:0 в дербито

...
Отборите на ЦСКА-София и Лудогорец записаха равенство 0:0 в дербито
Коментари Харесай

ЦСКА и Лудогорец не успяха да се победят в битката за върха

Отборите на ЦСКА-София и Лудогорец записаха тъждество 0:0 в дербито от 33-и кръг на Първа лига, което се игра на стадион “Българска войска ”, съобщи кореспондент на БГНЕС. Равенството е добре пристигнало за първенците от Лудогорец, които резервират преимуществото си от три точки.

Мачът стартира доста бурно и още в първата минута футболистите на ЦСКА желаеха дузпа за игра с ръка на Драгош Григоре след удар на Али Соу, само че съдията Георги Кабаков не отсъди 11-метров углавен удар. Телевизионните повторения демонстрираха, че топката в действителност се отклонява от ръката на румънеца, само че той е доста покрай Соу и няма по какъв начин да реагира.

В шестата минута на мача обаче Кабаков уточни бялата точка, отново за игра с ръка, този път на Марселиньо. Зад топката застана Али Соу, който стреля мощно, само че високо над напречната греда. В 16-ата минута удар с глава на Евандро мина рисково покрай страничната греда на защитаваната от Пламен Илиев врата на Лудогорец.

В 23-ата минута вратарят на ЦСКА Черниускас трябваше да се намесва уверено и съумя да избие топката в корнер след мощен удар на Сисиньо.

В 35-ата минута Вандерсон от отбора на гостите бе заставен да напусне терена поради контузия, а неговото място зае Адриан Попа. Лудогорец имаше още една опция до края на полувремето, само че в 41-ата минута още веднъж Черниускас се оправи със задачата си и отрази изстрел на Марселиньо от свободен удар. Така след 45 минути равностойна игра двата тима се отдръпнаха на почивката при нулево тъждество. Шест минути след подновяването на играта имаше противоречива обстановка в наказателното поле на „ алените “, само че Кабаков реши, че Кристиян Малинов е играл чисто против Марселиньо. В оставащите минути се водеше борба в средата на терена, двата тима съвсем не доближиха противниковите порти и голови положения на процедура нямаше. В заключителните минути червени картони /втори жълти/ за сдърпване между тях получиха Светослав Дяков от отбора на гостите и Малинов от ЦСКА.

Лудогорец резервира първото си място с задатък от три точки пред ЦСКА. В идващия кръг отборът от София гостува на Берое, а първенците посрещат Левски. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР