Отборите на ЦСКА и Левски се изправят днес от 18,00

...
Отборите на ЦСКА и Левски се изправят днес от 18,00
Коментари Харесай

Левски - ЦСКА 44:42, сините обърнаха в края на първото полувреме, Тити Папазов нахлу на игрището да празнува

Отборите на ЦСКА и Левски се изправят през днешния ден от 18,00 часа в " Арена София " в желан край за баскетболната купа на България.

Левски - ЦСКА 

Титулярни петици:

Левски: Лъчезар Димитров, Алън Арнет, Златин Георгиев, Серхий Павлов, Джон Флорвиъс

ЦСКА: Брандън Йънг, Мартин Сотиров, Таменанг Чо, Алекс Симеонов, Зейн Ноулс

ПЪРВА ЧЕТВЪРТ
 Снимка 611683
Източник:

Символичните домакини от Левски започнаха мощно дуела и поведоха с 6:0 при започване на финала. " Червените " дадоха отговор с два коша от фаул и една тройка. Росен Барчовски взе първото си спиране при резултат 10:5 за " сините ".

След спирането ЦСКА се съвзе и бързо обърна развоя на събитията в своя изгода. 4 минути преди края на първата четвърт " армейците " поведоха с 11:10.
 Снимка 611681
Източник:

Андрей Иванов означи втората тройка в мача след тази на Мартин Сотиров и ЦСКА поведе с 18 на 15 две минути преди края на първата част.

Постепенно ЦСКА потвърди за какво е считан за любимец в този мач и поведе с 10 точки, само че секунда преди края на първата част " сините " осъществиха първата си тройка във финала и по този начин двата отбора се отдръпнаха на първата си отмора при резултат 20:27.

ВТОРА ЧЕТВЪРТ

Отбраната на Левски продължаваше да не намира как да спре огромната звезда на " алените " - Чо, който още на старта на втората част осъществя 10-ата си точка в мача, с цел да възвърне двуцифрената отдалеченост при 21:31.

Левски обаче бързо откри на кого да разчита, а точно - на своя водач Алън Арнет, който отговори на предизвикването и собственоръчно съкрати пасива на своите до шест при 25:31.

Добрата игра на " сините " продължи и Джон Флорвиос вкара една от двете си стрелби, като по този начин направи резултата 31:31. Момчетата на Росен Барчовски обаче бързо си върнаха задатъка след добра пукотевица на Йънг, който постави завършек на серията от 10 следващи точки за Левски. 

Малко след това Асен Великов означи тройка и намали изоставането на Левски на единствено 3 точки. Последваха още мощни минути за " сините ", които понижиха пасива си на 1 точка, само че Йънг от линията за углавен удар направи 42:38 за ЦСКА.

Тройка на Марио Боянов в края на втората част стартира още веднъж върна интригата, а малко по-късно и Асен Великов означи тройка, с която Левски поведе с 44:42. Двата отбора се отдръпнаха на повичка при този резултат.

ТРЕТА ЧЕТВЪРТ
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР