Отборите на ЦСКА и Балкан Ботевград подновяват съперничеството си на

...
Отборите на ЦСКА и Балкан Ботевград подновяват съперничеството си на
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: ЦСКА - Балкан, мач №3

Отборите на ЦСКА и Балкан Ботевград възобновяват съперничеството си на полуфиналите в Националната баскетболна лига. " Армейците " ще посрещнат ботевградчани в първото си домакинство в серията довечера от 19:00 часа в своята зала в столицата. Както е известно, общият резултат е 1-1 победи след двете срещи в Ботевград предходната седмица, тъй че след изиграването на дуела през днешния ден един от двата отбора ще се приближи на единствено крачка от достигането до огромния край.

След като " забуксуваха " в мач №1, в който не съумяха да разчита на своята пукотевица от далечно разстояние, първенците от Балкан влязоха в час и изравниха серията след победа с 80:71 над ЦСКА във втория дуел. Тимът на Петър Златанович нанесе основния си удар в края на втората и при започване на третата четвърт, когато записа унищожителна серия от 25 следващи точки, от която ЦСКА по този начин и не съумя да се съвземе.

И двата тима не бяха в оптималните си сформира в мач №2 поради липса на най-малко един значим играч. Извън сметките за Балкан остана капитанът на отбора Димитър Димитров, който страда от проблем в адуктора и не е ясно дали ще вземе присъединяване в срещата довечера. " Червените " пък не разполагаха с двама от своите състезатели - центърът Драган Зекович и капитанът Венцислав Петков, които също са с травми. Във втория дуел пък си и проличаха проблемите на Зейн Ноулс, който по този начин или другояче не бе възобновен изцяло от контузията си в коляното преди началото на серията и във втория дуел вкара единствено 3 точки.

Интересен факт преди срещата, е че ЦСКА отпусна 100 билета на почитателите на Балкан за днешния конфликт, тъй че се чака залата да бъде в действителност шумна, както предсказа и старши треньорът на " зелените " Петър Златанович след втория дуел.

ЦСКА беше един от най-хубавите домакини в постоянния сезон, като пред своя аудитория завоюва 12 от 15-те си срещи. Балкан обаче знае по какъв начин да печели на територията на врага и го потвърди в главната фаза от акцията, в която реализира баланс от 11-4 като посетител. Двата отбора се изправиха два пъти един против различен в столицата, разменяйки си по една победа - първо ботевградчани завоюваха с 80:64 при започване на сезона, а по-късно " алените " си върнаха с триумф със 78:72.

ЦСКА - БАЛКАН 
НАЧАЛО: 19:00 ч. 
ЗАЛА: " ЦСКА "  
СЪДИИ: Венцислав Великов, Калоян Костов, Славчо Нучев
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР