Отборите на Специя и Емполи завършиха наравно 1:1 на „Алберто

...
Отборите на Специя и Емполи завършиха наравно 1:1 на „Алберто
Коментари Харесай

Равен за Специя без Петко Христов

Отборите на Специя и Емполи приключиха наедно 1:1 на „ Алберто Пико “ в дуел от 18-ия кръг на Серия А. Цял мач на пейката на домакините записа родният национал Петко Христов.

Това реми приключи серията на тосканците от три следващи победи във всички шампионати. Именно те бяха по-настойчивият тим в мача, само че все пак не съумяха да стигнат до нов триумф.

Любопитното е, че и двете попадения в срещата бяха автоголове. В 50-ата минута Аркадиуш Реца насочи изострен пас в наказателното поле, а Рикардо Маркица имаше нещастието да си означи автогол в опита си да пресече подаването. Така „ орлетата “ поведоха в резултата въпреки и да отстъпваха в играта.

Натискът на „ адзурите “ обаче даде резултат в 71-ата минута. Тогава Шимон Журковски опита пас към резервата Патрик Кутроне, само че топката се отклони в крайници на Димитриос Николау и влезе в мрежата на „ бианконерите “, с което равенството в мача беше възобновено.

В 75-ата минута Келвин Амиан блокира изстрел на Андреа Пинамонти в наказателното поле. Отначало съдията даде дузпа за гостите поради игра с ръка, само че след дълго преразглеждане с ВАР той анулира решението си, защото се оказа, че бранителят не си послужил с ръка във въпросната обстановка.

Така Емполи остана на 9-ата позиция в класирането с актив от 27 точки, а Специя е на 17-ото място с 13 извоювани пункта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР