Отборите на Словения и Норвегия завършиха наравно 1:1 в среща

...
Отборите на Словения и Норвегия завършиха наравно 1:1 в среща
Коментари Харесай

Словения направи услуга на България

Отборите на Словения и Норвегия приключиха наедно 1:1 в среща от Лигата на нациите. Попадението за домакините означи капитанът Бенджамин Вербич в 9-ата минута. Гостите изравниха с гол на Бьорн Йонсен в 85-ата минута. Двубоят от Група 3 на Лига C бе от значимо значение за тима на България. Норвегия и " лъвовете " са надлежно на първо и второ място в класирането в групата с идентичен актив от точки - 10., само че скандинавците са с по-добра голова разлика от едно попадение. След днешния резултат в Никозия, където България приключи наедно 1:1 с Кипър, крайният излаз от мача в Любляна е удобен за " лъвовете ".

#SVNNOR | 0:0 | Zaetek tekme! Gremo Slovenci!
@TVSLOsport 2
@Val202
https://t.co/HVEXrwOsXb
#SVNNOR
#SrceBije
#NationsLeague pic.twitter.com/JhGdKSSe6U
— #SrceBije | #SVNNOR (@nzs_si) 16 ноември 2018 година Срещата стартира по-силно за домакините, които поведоха още в 9-ата минута с гол на капитана Бенджамин Вербич. Нападателят получи доста добър извеждащ пас от Домен Чрънигой и със мощен удар с десния крайник, ориентиран в долния десен ъгъл, не остави шансове за интервенция на Йорщайн.

#SVNNOR | 1:0 | 9' GL! GL! GL! @BenjaminVerbic! #NationsLeague #SrceBije pic.twitter.com/5AXexzLJp1
— #SrceBije | #SVNNOR (@nzs_si) 16 ноември 2018 година
Веднага след попадението тимът на Норвегия изнесе играта в по-предни позиции в търсене на изранително попадение. В 30-ата минута единствено шансът избави тима на Словения от това да не получи гол във вратата си. Центриране на Елиунуси откри непокрит на втора греда Елабделауи. Последният засече топката с глава, а на самата голлиния Аляш Струна протегна крайник и блокира. Топката безусловно се разноски по голлинията, а там Мевия съумя да предотврати заплахата. Само минута по-късно Мохамед Елиунуси пропусна втора златна опция за гол, стреляйки в навън от близка отдалеченост.

#SVNNOR

| 1:0 | Zaetek drugega polasa! Gremo Slovenci! #NationsLeague #SrceBije pic.twitter.com/r0ZqXm7SVo
— #SrceBije | #SVNNOR (@nzs_si) 16 ноември 2018 година
И през втората част Норвегия бе по-активният тим на терена, а футболистите на Ларс Лагербак погледна много съществено към вратата на Словения в търсене на изравнителен гол. В 66-ата минута Ола Камара пропусна добра опция, стреляйки в навън с глава след центриране от ъглов удар. В 73-ата минута Словения вкара втори гол във вратата на Норвегия посредством Роберт Берич, който засече положително центриране от фаул. Въпреки че в началото попадението бе зачетено, след това то бе анулирано поради засада. В 85-ата минута Бьорн Йонсен разпечата вратата на Словения и даде вяра на своя отбор за цялостен поврат. Нападателят съумя да се пласира добре в наказателното поле и да играе с глава след центриране на Нордтвайт. До края на срещи двата отбора не съумяха да трансформират равенството и разделиха точките.


СЛОВЕНИЯ - НОРВЕГИЯ 1:1
1:0 Вербич (9) 1:1 Йонсен (85)


Словения: Белец, Скубич, Аляш Струна, Ротман, Дервишевич, Шпорар, Зайц, Андраш Струна, Мевия, Вербич, Чрънигой;
Норвегия: Йорщайн, Ростед, Нордтвайт, Селнес, Камара, Йохансен, Т. Елиунуси, Алесами, М. Елиунуси, Енриксен, Елабделауи;

КЛАСИРАНЕ ГЛЕДАЙ НА ЖИВО ТУК! Лига на нациите 5 кръг, петък 16 ноември  Словения 1:1краен резулат  Норвегия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР