Отборите на Септември и Дунав (Русе) сътвориха истинско футболно шоу

...
Отборите на Септември и Дунав (Русе) сътвориха истинско футболно шоу
Коментари Харесай

Изключителна драма на националния стадион, Дунав остава в елита на България!

Отборите на Септември и Дунав (Русе) сътвориха същинско футболно шоу в една от най-важните си борби през сезона. На Националния стадион " Васил Левски " единайсеторките премериха сили в реванша от плейофа за оставане в елита на страната.

Предимството бе за Септември, който победи с 1:0 своя противник при започване на седмицата. Тази вечер обаче русенци се постановиха с 3:2 и остават сигурно в първия ешелон на страната.

Загубилият отбор ще играе бараж против Монтана или Арда.

Точни за спечелилите бяха Иса и на два пъти Щерев. За домакините головете вкараха Здравко Димитров и Борис Галчев.

Щерев скапе положителните усещания за изявите си през днешния ден, откакто малко преди края на мача получи пряк червен картон.

ТОПСПОРТ наблюдава онлайн за потребителите си случилото се на терена:
 Септември - Дунав 2:3, втори гол, само че и червен картон за Свилен Щерев! онлайн
Септември - Дунав 2:3, втори гол, само че и червен картон за Свилен Щерев!

При крах, русенският отбор ще повтори миналогодишното си класиране в Първа лига

Първото полувреме бе динамично и двата състава потвърдиха, че нямат желание да покажат същото, което предоставиха на почитателите си в първия дуел.

Напротив, от това неенергично 1:0 преди няколко дни нямаше и помен, като противниците си поделиха полувремето на половина.

През първите двадесетина минути домакините владееха самодейността. Те стигнаха до разкриване на резултата след единствено 5 минути игра. Тогава Здравко Димитров бе оставен в добра позиция и не сгреши, давайки преимущество на тима си.

Постепенно обаче гостите изравниха резултата и откриха слабото място на столичани. Това бяха центриранията в пеналта на Георгиев.

При първото по-опасно от тях Ахмедов съумя да стигне до топката, стреля с глава, кълбото рикошира в гредата, върна се към тялото на Георгиев, още веднъж в рамката на вратата, а по-късно най-сетне вратарят на софиянци го хвана в ръцете си.

Във втория сходен случай шанс за домакините нямаше. Този път центрирането бе на Исаевски, откри Иса, който също с глава прати неспасяемо топката в долния ляв ъгъл на вратата на Георгиев.

И до момента в който играчите на Септември не бяха доста добре насочени след полученото попадение в 41-ата минута, единствено 3 по-късно Свилен Щерев стреля непосредствено от воле, без подготовка, правейки обрата цялостен.

Така преди почивката драмата в столицата бе цялостна, а преимуществото на русенци в резултата - факт.

След малко повече от час игра обстановката стана доста неприятна за гостите, откакто водачът на софиянци Борис Галчев вкара за 2:2. Той засече добре с глава топката, при центриране в полето на противника.

Спокойствието на софиянци бе осъдено в 73-ата минута, когато Свилен Щерев за повторно в мача отхвърли стража на съперника, засичайки топката от въздуха. Това се случи след дълготрайно безредие и недоразумение в отбраната на Септември.

Осем минути преди последния сигнал голмайсторът Щерев скапе съвършеното усещане, което бе оставил до този миг. Той получи пряк червен картон за жестоко влизане в краката на Димитров.

Нова смяна в резултата нямаше, което означаваше, че Дунав сигурно остава в елита на България.
 Николай Йорданов ще управлява реванша сред Септември и Дунав
Николай Йорданов ще управлява реванша сред Септември и Дунав

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР