Отборите на Рилски спортист и Башкими (Призрен) изиграха полуфинал, който

...
Отборите на Рилски спортист и Башкими (Призрен) изиграха полуфинал, който
Коментари Харесай

Косовари отнеха мечтата на Рилски за втори трофей

Отборите на Рилски състезател и Башкими (Призрен) изиграха полуфинал, който бе заслужен за край, а в последна сметка напред към борбата за купата в Балканската лига не престават косоварите, които нанесоха на самоковци заугба с точка ралзика - 71:72.

Вторият дуел от днешната стратегия на Файнъл 4 бе извънредно оспорван до финалните секунди, когато на процедура се реши и кой ще играе против Левски Лукойл в спор за купата на следващия ден. Така Рилски няма да има късмет да преследва втори трофей за сезона след извоюваната по-рано Купа на България.

Йордан Бозов вкара 17 точки за 26 минути игра, а Златин Георгиев осъществя 33, които бяха комбинирани с 9 битки, само че това не бе задоволително за домакините. Травис Тейлър се регистрира с 14 точки за Рилецо, като българите стреляха извънредно едва - 36% от игра в личната си зала.

Аарън Мос вкара 19 за Башкими, в това число и двата победни наказателни удара 3.6 секунди преди финалната сирена. Последва пукотевица от повече от 9 метра от страна на Бозов, само че той не съумя да осъществя с приключването на времето.

Рилецо потегли едва и след една част изоставаше с 14:24, само че се съвзе и навакса дистанцията до почивката, която пристигна при резултат 35:34. Косоварите още веднъж дръпнаха напред в резултата след 30 минути игра за 55:59, а при започване на последната част разликата още веднъж бе покрай двуцифрени индикатори и Башкими водеше с 55:63 след 32 минути баскетбол. Домакините откриха сили да извърнат за 67:65, а откакто на два пъти повеждаха с точка във финалната минута не съумяха да задържат лидерската позиция и отстъпиха със 71:72.

СТАТИСТИКА
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР