Отборите на Нефтохимик 2010 (Бургас) и Монтана се изправят един

...
Отборите на Нефтохимик 2010 (Бургас) и Монтана се изправят един
Коментари Харесай

Нефтохимик гони трета Суперкупа, Монтана се бори за първи трофей

Отборите на Нефтохимик 2010 (Бургас) и Монтана се изправят един против различен в спор за Суперкупата на България. Двубоят е на следващия ден, 6 октомври (събота) в зала „ Иван Вазов “ в Стара Загора, като стартира в 14:30 ч.

Суперкупата опълчва обичайно първенеца и носителя на Купата на страната, само че защото бургазлии завоюваха и двата трофея през миналия сезон, в този случай волейболистите на Найден Найденов срещат финалиста от Купата – Монтана. Тимът от Северозападна България обаче е и вицешампион, тъй че разногласието сред двата отбора за върховете в шампионатите на България не престават.

Нефтохимик е неизменим водач за Суперкупата, като победи с нея през последните два сезона. Така първенецът в Суперлигата ще се бори за своя трети трофей и при продобиване на дуела, ще означи самобитен връх в клубния ни волейбол.

Досега в подготовката си за новия сезон нефтохимиците означиха серия от контроли, като записаха една загуба от турския Галатасарай и четири последващи победи. След първият крах против турците с 1:3 гейм, във втората инспекция сред двата отбора, бургазлии си върнаха на Галатасай и записаха триумф с 4:1 гейма. След това надиграха безапелационно Добруджа 07 (Добрич), Черно море (Варна) и Дея спорт (Бургас).

„ Всички момчета са здрави и сме подготвени за утрешния дуел. Очаква ни нелек противник, само че се надявам всички да покажат централизация и мотивация и да печелим трофея “, разяснява за BGvolleyball.com мениджърът на отбора Огнян Томов.

От своя страна финалистът от Купата и вицешампион в Суперлигата - Монтана взе участие за първи път в този дуел, който предшества новия сезон в Суперлигата. Така монтанчани излизат да се борят и за своя първи трофей от Суперкупата. Волейболистите, водени от Даниел Пеев също изиграха серия от контроли от подготовката си за идния шампионат, като имаха изменчив триумф в инспекциите. Монтанчани отстъпиха на Левски в София и на гръцкия Ираклис (Солун) в другарски мач, изигран в Разлог. Записаха триумф над Пирин в локалната зала „ Септември “.

" Нехтохимик е доста класен противник, само че ние също ще се борим за успеха. Надявам се да покажем добър волейбол и да стане здрав мач ", разяснява преди мача треньорът на Монтана Даниел Пеев.

Дали Нефтохимик ще победи за трети следващ път, или Суперкупата ще има нов собственик ще се разбере на следващия ден, като дуелът е предстоящ с огромен интерес от волейболните почитатели.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР