Отборите на Милан и Рома завършиха наравно 2:2 в голямото

...
Отборите на Милан и Рома завършиха наравно 2:2 в голямото
Коментари Харесай

Милан пропиля два гола аванс срещу Рома и изпусна да измести Ювентус от второто място


Отборите на Милан и Рома приключиха наедно 2:2 в огромното дерби от 17-ия кръг на италианската Серия А.

„ Росонерите “ откриха резултата на стадион „ Сан Сиро “ в 30-ата минута, когато Сандро Тонали центрира от ъглов удар в наказателното поле на римските „ вълци “, а Пиер Калюлю с плонж с глава нанесе удар, топката тупна в тревата и стана сложна за избавяне от страна на вратаря Руи Патрисио, който се опита да я улови, само че кълбото му се изплъзна и влетя в мрежата за 1:0.

Шампионите удвоиха преднината си в 77-ата минута. Рафаел Лео получи топката на левия фланг и направи мощен самостоятелен пробил до границата на наказателното поле на гостите от Рим. Португалецът подаде по земя към резервата Томазо Побега, който с удар от придвижване насочи топката в далечния низък десен ъгъл на вратаря Патрисио.

Рома понижи изоставането си три минути преди края на постоянното време. Капитанът Лоренцо Пелегрини центрира от ъглов удар в наказателното поле на Милан, където връхлитащият Рожер Ибаньес с глава се разписа в близкия ляв ъгъл на вратаря Чиприан Татарушану.

Съставът на Жозе Моуриньо стигна до изравнително попадение в третата минута от добавените пет на мача. След ново центриране от корнер на Пелегрини в пеналтерията на „ росонерите “, Неманя Матич стреля от близко с глава, стражът Татарушану показва страховит инстикт и мазета, само че при добавката Тами Ейбрахам се разписа за крайното 2:2.

В класирането отборът на Стефано Пиоли събра актив от 37 точки и остана на третата позиция. „ Росонерите “ са с равни точки с втория Ювентус, само че „ Старата госпожа “ е с по-добра голова разлика. Рома пък заема шестото място с 31 пункта. Лидер е Наполи с 44 точки.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР