Отборите на Манчестър Сити и Ливърпул играят при резултат 0:3

...
Отборите на Манчестър Сити и Ливърпул играят при резултат 0:3
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Ливърпул разбива Манчестър Сити до почивката

Отборите на Манчестър Сити и Ливърпул играят при резултат 0:3 в първия 1/2-финален конфликт за ФА Къп. Ибрахима Конате откри в деветата, а Садио Мане удвои в 17-ата минута след неточност на вратаря Зак Стефан. Отново Мане оформи класиката в 45-ата минута. Мачът на „ Уембли” може да го наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 2 , както и онлайн на платформата.

Мениджърът на „ жителите “ Пеп Гуардиола е направил седем корекции за този конфликт. Контузеният Кевин Де Бройне е на пейката за началото, а Кайл Уокър, който също получи контузия против Атлетико Мадрид, е оставен отвън групата. Зак Стефен стартира на вратата, а Нейтън Аке и Олександър Зинченко са двете промени в отбраната. Фернадиньо, Джак Грийлиш, Габриел Жезус и Рахийм Стърлинг също стартират от първата минута.

Юрген Клоп също е направил седем промени от мача с Бенфика през седмицата в Шампионската лига. Трент Александър-Арнолд, Върджил ван Дайк и Андрю Робъртсън се титуляри, а Тиаго Алкантара и Фабиньо ще работят в халфовата линия. Садио Мане и Мохамед Салах започват в офанзива дружно с Луис Даис, който резервира мястото си.

Само преди шест дни, този път в мач за състезание, двата отбора направиха същински театър на „ Етихад”, завършвайки при резултат 2:2, оставяйки жива развръзката на сезона до самия край. Разликата сред Сити и Ливърпул в шампионата е единствено една точка в интерес на „ гражданите”.

В исторически проект това ще бъде третият мач сред Сити и Ливърпул на „ Уембли”. В предходните два случая дуелите са завършвали при тъждество 1:1, преди да бъдат решени с осъществявания на дузпи. И в двата конфликта отборът на „ гражданите” е излизал победител (2016, край за Купата на лигата и 2019, Къмюнити шийлд).

Другият полуфинал в шампионата за ФА Къп е сред лондонските Челси и Кристъл Палас, който ще се играе в неделя.

Срещата започва с напън на Ливърпул, въпреки че първият удар беше насочен от Ман Сити. В четвъртата минута Джак Грийлиш получи в наказателното поле и шутира, само че бе блокиран от Върджил ван Дайк.

По-добрата игра на "червените " първоначално даде резултат и те поведоха в резултата още в деветата минута. Андрю Робъртсън центрира от ъглов удар, където Ибрахима Конате се извиси, изпревари Нейтън Аке и с глава заби топката във вратата на Зак Стефан за 0:1.

3️⃣ in 3️⃣
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР