Отборите на Ливърпул и Манчестър Юнайтед се изправят един срещу

...
Отборите на Ливърпул и Манчестър Юнайтед се изправят един срещу
Коментари Харесай

Ливърпул посреща Манчестър Юнайтед в голямото дерби на Острова

Отборите на Ливърпул и Манчестър Юнайтед се изправят един против различен в огромното дерби на Англия през днешния ден от 18:30 часа българско време. Срещата може да наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg също ще проследим дуела онлайн.

На " Анфийлд " за първи път от доста време насам мърсисайдци няма да са любимци в дуела, защото през този сезон " алените дяволи " се показват по-силно от огромния си противник под управлението на Ерик загар Хаг.

Манчестър Юнайтед е на крилете на вдъхновението, откакто в границите на седмица в профил Барселона в Лига Европа и завоюва Карабао Къп с победа над Нюкасъл във финала на шампионата. Тимът играе мощно и във Висшата лига, където е на трета позиция, а в същото време съумя да се класира за четвъртфиналите на ФА Къп след победа над Уест Хям в последния си мач по-рано тази седмица.

От своя страна Ливърпул има много проблеми след края на Мондиал 2022, като отпадна от двете домашни купи и загуби тежко от Реал Мадрид с 2:5 вкъщи в първи осминафинален мач от Шампионската лига. Играчите на Юрген Клоп обаче стабилизираха представянето си във Висшата лига, записвайки три победи и едно тъждество в последните си четири мача.

Първият мач сред двата противника през сезона бе извоюван от Манчестър Юнайтед с 2:1 на " Олд Трафорд ".

" Очаквам с неспокойствие този мач. Това е " мачът ". Те играят надалеч по-добре от нас през този сезон, само че това не значи нищо. Не ти подсигурява победа, а просто значи, че имаш повече точки в класирането. Тъкмо на това се любувам най-вече. Около тези мачове се откъсваме от от време на време неособената действителност и се влагаме оптимално в конфликта. Футболът е най-важното нещо за 94 минути. Целият свят ще следи срещата. Трябва да създадем по този начин, че да покажем, че към момента е необикновено мъчно да се играе против нас. Трябва противникът ни да го осъзнае. Изобщо не ме интересува какво прави Манчестър Юнайтед, просто го почитам ", сподели мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп на конференцията преди мача.

" Победа на " Анфийлд " е идната крачка, която би трябвало да създадем. Мисля, че до момента имахме мощни представяния надалеч от вкъщи. Стадионът е с идентични размери на всички места, съдиите са общо четирима, топката е кръгла, има въздух в топката. Трябва да играем по този начин, че да ги накараме да играят нашия футбол ", показа Ерик загар Хаг.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР