Отборите на Ливърпул и Евертън играят при в горещото мърсисайдско

...
Отборите на Ливърпул и Евертън играят при в горещото мърсисайдско
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Ливърпул 1:0 Евертън, Робъртсън проби стената на карамелите

Отборите на Ливърпул и Евертън играят при в горещото мърсисайдско дерби от 34-ия кръг на британската Висша лига. Андрю Робъртсън откри в 62-ата минута. Сблъсъкът на стадион „ Анфийлд “ може да го наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 2 , както и онлайн на платформата.

„ Червените “ не престават борбата за купата с Манчестър Сити, като изостават на четири точки, само че при победа през днешния ден още веднъж разликата ще падне на единствено една при пет мача до края на сезона за двата отбора.

„ Карамелите “, от своя страна, пък ще се борят за своето оцеляване със зъби и нокти. Отборът на Франк Лампард сега заема 18-ата позиция и е в зоната на изпадащите и отстъпва единствено по голова разлика от 17-ия Бърнли.

/ /

Домакините започнаха дуела със съществено преимущество при владеенето на топката, само че по този начин и не успяваха да сътвори нещо рисково пред вратата на Джордан Пикфорд. В същото време „ карамелите “ разчитаха на контраатаки и на два пъти стигаха до наказателното поле на „ алените “, като в първия случай удар на Демарай Грей в 15-ата минута беше блокиран, а две минути по-късно Трент Александър-Арнолд спря рисков пробив отляво на Антъни Гордън.

Първият удар на “червените” към вратата на гостите пристигна в 22-ата минута, когато Садио Мане съумя да си освободи пространство и стреля от отдалеченост, само че топката мина над вратата.

Две минути по-късно Гордън получи жълт картон за симулация, откакто се строполи в наказателното поле след напълно леко прикосновение с Андрю Робърстън. Повторенията демонстрираха, че в действителност 21-годишното крило е паднал прекомерно елементарно.

В 31-ата минута Диого Жота получи топката от Робъртсън в наказателното поле, само че стреля около вратата на Пикфорд.

Евертън имаше прекрасен късмет да поведе в резултата в 34-ата минута, когато Ричарлисон получи в своята половина и подхвана бърза контраофанзива, след което изведе отядсно Абдулай Дукоре. Малиецът вледе в наказателното поле и опита удар към далечния ъгъл, само че неопределено, като и Жоел Матип бързо съкрати дистанцията и го затвори.

С приключването на постоянното време на първата част се стигна до съществени нерви сред футболистите на двата тима. Тиаго Алкантара леко настъпи Ричарлисон, който падна на тревата превивайки се от болежка. Съдията обаче не спря играта, а играчите на Ливърпул продължиха да разиграват. След към 30 секунди Дукоре извърши нарушаване против Фабиньо и чак тогава играта беше спряна. В същото време Ричарлисон продължаваше да лежи на терена, а играчите на двата отбора се сдърпаха съществено, като в последна сметка Дукоре и Мане получиха жълти картони.

Goalless at the break.
— Liverpool FC (@LFC)
Две минути след началото на второто полувреме Ливърпул извършиха корнер, след което топката стигна до Наби Кейта, който стреля от отдалеченост, само че настрана от вратата.

Евертън продължаваше да стои добре в отбраната и да нападна на контраатаки, като на три пъти организираше рискови такива. В 56-ата минута те бяха най-близо до гола, когато Гордън беше изведен отляво в половината на "червените ", влезе в наказателното поле и стреля към далечния ъгъл, само че около лявата греда на Алисон.

След тъкмо час игра Юрген Клоп предприе двойна промяна и пусна в игра Дивок Ориги и Луис Диас, които замениха Наби Кейта и Садио Мане.

LIVE |

1:0 Андрю Робрътсън 62'

Висша лига, 34-и кръг

Стартови сформира на двата тима:

Team news
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР