Отборите на Левски София и Черно море (Варна) ще спорят

...
Отборите на Левски София и Черно море (Варна) ще спорят
Коментари Харесай

Левски и Черно море на финал в Държавното първенство за юноши U20

Отборите на Левски София и Черно море (Варна) ще спорят за купата в Държавното състезание по волейбол за юноши под 20 години. Съставите на ВА Стойчев-Казийски и Пирин (Разлог) ще играят за бронзовите оценки в шампионата.

До този процес се стигна след изиграването на двата полуфинала в зала „ Левски София “.

Интересен дуел и петгеймова борба се получи в първия полуфинал. След същински конфликт и оспорваност, отборът на Черно море надигра Пирин с 3:2 и се класира за край. След равенството 2:2, варненци демонстрираха темперамент и по-голяма душeвност за триумфа.

Моряците започнаха стремително с 5:0, след осъществяване на начален удар на Борис Начев. Взетата преднина им даде криле и те не дадоха шансове на разложани до дъно, като завоюваха тайбрека и крайния триумф, който ги класира в разногласието за златото.



„ В тайбрека бяхме очевидци на " one man show " от страна на Боби Начев. Устояхме на напрежението и закономерно се поздравихме с триумф. Състезателите съблюдаваха тактическите инструкции и направиха успеха още по сладка. Искам да благодаря на всички момчета, успеха е тяхна и заслужена “, разяснява след триумфа за BGvolleyball.com треньорът на Черно море Норман Недков.



В другия полуфинал конспирация нямаше. Очаквано отборът на Левски София, който е основен кандидат за купата, победи ВА Стойчев- Казийски с 3:0 гейма и ще пази златото си от предишния сезон.



На 7 май в зала " Левски София " ще се изиграят дуелите за систематизиране на медалите.

От 13:00 ч е разногласието за бронза, който опълчва Пирин и ВАСК.

Големият край е от 15:00 ч, като един против различен ще се изправят Левски и Черно море.

Днес се изиграха и мачовете за систематизиране на местата от пето до осмо, като и двете срещи завършиха след оспорвани петгеймови борби.

Волейболистите на Дунав (Русе) се постановиха над Славия с 3:2 гейма. Така русенци приключиха на пета позиция в таблицата и се подредиха оптимално покрай четирите най-хубави в България.



„ Белите “ завършиха на шесто място в крайното нареждане.

В разногласието за седмото място отборът на Арда се наложи над Люлин с 3:2 гейма. С това кърджалийци завършват седми, а люлинци оформиха финалната осмица на България.

Крайно класиране 5-8 място

5. Дунав (Русе)

6. Славия

7. Арда (Кърджали)

8. Люлин (София)

BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР