Отборите на Левски и Миньор (Перник) се класираха за финал

...
Отборите на Левски и Миньор (Перник) се класираха за финал
Коментари Харесай

Левски и Миньор ще играят на финала в турнира Борис Гюдеров

Отборите на Левски и Миньор (Перник) се класираха за край в обичайния предсезонен шампионат по волейбол за мъже " Борис Гюдеров ", който се организира в едноименната зала в Перник.
Надпреварата се организира в памет на изтъкнатия ни национал в предишното и едно от най-големите имена в българския волейбол - Борис Гюдеров, като в В XIX-о издание вземат участие тимовете на домакините от Миньор, Левски, ЦСКА и Славия.

В първия мач от конкуренцията волейболистите на Левски София надиграха ЦСКА след петгеймова оспорвана борба с 3:2 (25:22, 22:25, 25:22, 19:25, 15:10) и доближиха до разногласието за златните медали.
Двубоят опълчи два равностойни противници, като бе същинско постоянно дерби. След поредна замяна на извоюваните геймове, мачът доближи до съдбоносен тайбрек, в който борбата продължи с цялостна мощ до равенството 8:8. В този миг " сините " дръпнаха с три точки, резервираха преимуществото си и завоюваха тайбрека, а с това и крайната победа.

Не по-малко трогателен беше и вторият мач от програмата за деня, в който представителите на Миньор се поздравиха с триумф над Славия с 3:1 (17:25, 25:22, 25:17, 39:37) след страхотна борба, траяла 2 часа и 10 минути и също се класира за финалния спор.

Домакините изгубиха първия гейм, само че по-късно съумяха да създадат цялостен поврат, като постановиха волята си в идващите три елементи. Особено завладяващ за публиката бе четвъртия гейм, в който битката бе за всяка точка, а резултата излезе отвън 25-а точка. В последна сметка след голям брой обрати перничани демонстрираха повече непоклатимост и устойчивост и завоюваха с 39:37, а с това взеха и успеха.
Турнирът е част от календара на волейболната федерация, като членът на УС на БФВ Борислав Кьосев бе един от формалните посетители на Миньор за откриването на шампионата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР