Отборите на Левски и Черно море не се победиха в

...
Отборите на Левски и Черно море не се победиха в
Коментари Харесай

Черно море изпусна Левски насред Герена, Слави Костов и ново попълнение спасиха сините

Отборите на Левски и Черно море не се победиха в трагичен конфликт на стадион " Георги Аспарухов " (2:2). Гостите от Варна можеха да сложат завършек на отрицателната си статистика в столицата, откакто на два пъти повеждаха в резултата, само че по този начин и не си потеглиха с трите точки.

През първата част преднина за варненци даде капитанът им Георги Илиев, осъществил прословут гол с предна ножица. След паузата противникът им изравни посредством Станислав Костов, който означи от състояние на засада.

И въпреки вихрените офанзиви на левскарите да вещаеха надвит гол за тях, Черно море докосна триумфа след попадение на Георги Божилов в 88-ата. Радостта на " моряците " обаче бе прекомерно къса, защото Давиде Мариани се възползва от групова неточност в тяхната защита и избави " синята " чест за крайното 2:2.

 Снимка 371028
Източник:

Двубоят бе изгледан онлайн от новия ментор на Левски - Славиша Стоянович, който бе в компанията на притежателя Спас Русев, шефът на ДЮШ - Даниел Боримиров и изпълнителния шеф - Красимир Иванов. Словенският експерт обаче надали ще има мотиви за наслада, откакто с изключение на сериозните проблеми в защита видя и травмите на Антони Белмонт и Паулиньо.

Така единственият тим с цялостен точков актив от началото на новия шампионат остава ЦСКА.

Изгарящи от предпочитание да се потвърдят пред своя предстоящ старши-треньор Славиша Стоянович, играчите в " синьо " можеха да открият резултата малко след първия съдийски. Левски сътвори отлична офанзива по крилото, която приключи с образован пас на Милош Цветкович към връхлитащия Обертан. Френската звезда насочи тежък изстрел, който за негова жал срещна тялото на Даниел Димов.

 Снимка 371057
Източник:

Добрите мигове за вековниците продължиха и малко по-късно в епицентъра на събитията още веднъж бе Габриел Обертан. Бившият състезател на Манчестър Юнайтед употребява линейната си експедитивност, след което пусна прострелен пас за Кабрал. Крилото закъсня за елементи от секундата и не съумя да накаже вратаря на " моряците ".

Постепенно гостите от Черно море започнаха да се задържат по-дългосрочно в половината на своя конкурент. Това докара до няколко забавни благоприятни условия, които бяха туширани още в зародиш от завърналия се след контузия опорен халф на Левски - Хали Тиам.

 Снимка 371059
Източник:

Изненадата на " Герена " бе факт в 21-ата минута, когато селекцията на Черно море се оказа водеща в резултата. Фамозно попадение осъществя капитанът на " моряците " Георги Илиев. Ветеранът се оказа изцяло непокрит след центриране от корнер и с красива предна ножица не остави никакъв късмет на Мартин Полачек.

Проблемите за треньорския тандем на Левски - Тодор Симов/Георги Тодоров се усилиха с още един, откакто на гореспоменатите се наложи да вършат насилствена промяна. Изненадващият титуляр - Антони Белмонт получи контузия в прасеца, поради която трябваше да отстъпи мястото си на Жорди Гомес.

 Снимка 371055
Източник:

Неприятно сюрпризираните левскари имаха опцията бързо да се върнат в мача. Така всичко опря до краката на Жерсон Кабрал, който имаше опцията да шутира от комфортна позиция, само че го стори право в ръцете на Благой Макенджиев. Малко по-късно, сходен късмет пропиля и Давиде Мариани.

До края на полувремето Черно море ловко се затвори в своята половина и не разреши някакви по-опасни обстановки пред своя пазач.

Подновяването на играта стартира с нови вихрени офанзиви в " синьо ". Габриел Обертан отново бе покрай гола, откакто пресече едва подаване на Патрик Андраде и остана самичък против Макенджиев. Последва негов тежък изстрел, който за благополучие на " моряците " се отби в страничната им греда. Стореното от " синия " водач " болести " неговите сътрудници, които в границите на две минути шутираха доста рисково посредством Цветкович и Кабрал. И те обаче не съумяха да слагат вратаря на гостите на колене.

 Снимка 371027
Източник:

Черно море имаше отлична опция да удвои своята преднина с настъпването на 50-ата минута. Георги Илиев получи желан подарък от невнимателния Аймен Белаид - фаул на границата на наказателното поле на Левски. Ветеранът с №21 обаче не се възползва от обстановката, стреляйки право в стената.

Логичното в столицата се случи и резултатът бе подравнен в 59-ата минута. Непрестанно дебнещият за извеждащо подаване Станислав Костов най-накрая се възползва от отличен пас на Жорди Гомес. Нападателят се оказа неукротим за Даниел Димов невъзмутимо осъществя самичък против Макенджиев. При повторенията обаче ясно се видя, че стрелецът на " сините " е бил в състояние на засада сега, когато получава гореспоменатата от испанеца асистенция.

 Снимка 371064
Източник:

Голмайсторът Костов можеше да реализира и цялостния поврат, само че футболният шанс не го покри три минути по-късно, когато на далечната греда шутира от воле. Топката обаче бе отразена от вражеския пазач.

Двата отбора си размениха по една рискова офанзива в 74-ата минута. Първата опция се откри пред играчите на Черно море, когато Ндонгала шутира неопределено от междинна отдалеченост. Отговорът на Левски пък бе обвързван с един отличен пробив на Паулиньо, който не откри задачата от дребен ъгъл.

Неприятни мигове имаше и за старши-треньора на варненци - Илиан Илиев, който също се наложи да прибягва до насилствена промяна, откакто тежка контузия получи Стефан Станчев. Той бе стремително сменен от Атанас Зехиров.

Десет минути преди края, Холмар Ейолфсон можеше да увенчае завръщането си измежду титулярите с гол. Бранителят на Левски се бе позиционирал добре при центриране на Гомез, само че ударът му с глава попадна в ръцете на Макенджиев.

 Снимка 371062
Източник:

Малко преди да чуят последния съдийски сигнал, последователите на Левски с отчаяние трябваше да видят по какъв начин появилият се като запаса техен любим - Паулиньо още веднъж получава травма и бива сменен от Илия Димитров.

И когато всички на " Герена " мечтаеха за обрата, тежък пестник се стовари в лицето на левскарите в 88-ата минута. Черно море даде сериозна поръчка за трите точки, откакто осъществя своя втори гол в мача. Кононго получи топката малко преди аутлинията, след което центрира безупречно за непокрития от Аймен Белаид - Георги Божилов. Появилият се секунди по-рано таран не чакаше втора покана и с глава порази безпомощния Полачек.

 Снимка 371060
Източник:

Отговорът на домакините обаче бе мълниеносен. " Сините " проведоха офанзива още от центъра, като дълго подаване към Илия Димитров докара до безумна неточност сред Кононго и Макенджиев. От това се възползва младокът, който върна за Давиде Мариани, фиксирал равенството с компактен шут в близкия ъгъл.

В идващия кръг на Левски следва посещение на Ботев (Враца), което ще бъде и формален дебют на новия ментор Славиша Стоянович. Черно море пък приема на собствен терен отбора на Септември.

 Снимка 371063
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР