Отборите на Леванте и Валенсия спретнаха едно от най-запомнящите се

...
Отборите на Леванте и Валенсия спретнаха едно от най-запомнящите се
Коментари Харесай

Зрелище със седем гола беляза валенсианското дерби

Отборите на Леванте и Валенсия спретнаха едно от най-запомнящите се валенсиански дербита в историята на това градско съревнование. Двата отбора изиграха страховит мач, който в последна сметка бе извоюван с трагичното 3:4 от гостите.
 Реал (Мадрид) - Кадис 0:0 в Ла Лига
Реал се издъни против кандидат за изпадане

" Белия балет " доминираше

По този метод момчетата на Пепе Бордалас, които в този мач бяха без куп съществени футболисти, се изкачиха до седмото място във краткотрайното класиране с 28 точки. Леванте пък твърдо остава на последна позиция едвам с осем.
 Снимка 557994
Източник:

Дербито стартира с неточност на Муктар Диакаби, който игра с ръка в личното си наказателно поле. Кампаня застана зад бялата точка, само че ударът му беше отразен от Яспер Силесен. Халфът на " жабите " обаче имаше късмет за корекция и направи 1:0.
 Атлетик Билбао - Бетис 3:2 в Ла Лига
Бетис загуби скъпи точки в битката за челните места

Бетис е на третото място с 33 точки.

" Блаугранас " повярваха още повече в триумфа, откакто 180 секунди по-късно Роджер Марти удвои. Минута преди паузата, Валенсия върна стратегическо попадение посредством Гедеш, което вдъхна вяра на " прилепите " за освен това през второто полувреме.

И това се случи. До 72-ата обратът на " Суидад де Валенсия " към този момент бе факт. Карлос Солер изравни в 50-ата от дузпа, а за 2:3 се разписа звездата на гостите Карлос Солер.
 Снимка 557993
Източник:

До края домакините впрегнаха всичките си сили от този привидно извоюван дуел да бъде съхранена най-малко точката. Леванте обаче бе изумен за четвърти път, откакто Гонсало Гедеш се възползва от пробойна в отбраната на съперниците и повиши до 2:4.
 Севиля победи Атлетико (Мадрид) с 2:1 в Ла Лига
Късен гол на Окампос окрили Севиля и нанесе трета поредна загуба на Атлетико

Зрелище в Андалусия

Финалният акомпанимент на " Дерби Валенсиано " бе даден от северномакедонеца Барди, чийто гол обаче не се оказа задоволителен на Леванте за освен това от по-малката разлика в това проваляне - 3:4.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР