Отборите на ЛАСК Линц и Тотнъм играят при резултат 3:3

...
Отборите на ЛАСК Линц и Тотнъм играят при резултат 3:3
Коментари Харесай

Тотнъм се провали в последната минута в зрелищен мач срещу ЛАСК

Отборите на ЛАСК Линц и Тотнъм играят при резултат 3:3 в мач от петия кръг от група J на шампионата Лига Европа. В 42-ата минута Питър Михорл откри. В добавеното време на първата част Гарет Бейл изравни след тъкмо изпълнена дузпа. В 56-ата минута Хюн-Мин Сон направи обрата цялостен. В 84-ата минута Йоханес Егещайн изравни. Само две по-късно обаче Деле Али още веднъж даде задатък на "шпорите " след нова дузпа. В добавеното време на дуела Мамаду Карамоко още веднъж изравни.

Австрийския отбор е трети в подреждането с актив от 6 точки, до момента в който „ шпорите “ са втори с девет, колкото има и първия Антверп.

Домакините започнаха мощно мача и владееха самодейността в началните минути на дуела.

Първата голова обстановка бе на сметката на австрийците, когато в четвъртата минута Рене Ренер получи късмет да стреля в наказателното поле, само че състезател на Тотнъм блокира удара.

Две минути след Йоханес Егещайн получи топката пред наказателното поле и насочи мощен изстрел, който се отби от левия непряк дирек на вратаря Джо Харт.

ЛАСК продължи да е по-опасният отбор и в 22-ата минута Егещайн още веднъж обстрелва вратата на "шпорите ", само че този път без проблеми за Харт.

Точно след приключването на половин час игра още веднъж домакините имаха чиста обстановка за попадение. Рене Ренер направи чудесно двойно подаване с Егещайн и полузащитникът бе изведен отляво в наказателното поле, като се озова самичък против вратаря. Изстрелът на Ренер обаче бе париран от Харт.

След това в границите на две минути гостите имаха шанса да обстрелват вратата на ЛАСК на два пъти от директен свободен удар. След първият опит топката се отби от ръката на състезател на домакините и бе назначен втори свободен удар. Той бе изпълнен от Гарет Бейл, само че уессезът още веднъж стреля в стената. Последва нова добавка на нападателя, която също бе блокирана.

По-добрата игра на ЛАСК даде резултат три минути преди края на първата част. Мат Дохърти се подхлъзна и загуби топката в половината на домакините. Последва контраофанзива, при която топката стигна до Томас Гойнингер на лявото крило. Той пък комбинира с Петер Михорл към вътрешността на терена, който стреля от към 27, 28 метра и изненада Харт. Топката също по този начин тупна пред вратаря и го затрудни в допълнение, а по-късно се оплете в долния му ляв ъгъл - 1:0.

 ЛАСК Линц - Тотнъм Хотспър / Лига Европа, групова фаза, група J, 03.12.2020 година
източник: Gulliver/GettyImages
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР