Отборите на Краснодар и Локомотив (Москва) завършиха 1:1 в централния

...
Отборите на Краснодар и Локомотив (Москва) завършиха 1:1 в централния
Коментари Харесай

Триумвират на върха в Русия

Отборите на Краснодар и Локомотив (Москва) приключиха 1:1 в централния мач от 7-ия кръг на съветската Премиер лига. Гжегож Криховяк даде преднина на " железничарите " в 5-ата минута след груба неточност на вратаря Матвей Сафонов, а в 42-ата Магомед-Шапи Сулейманов изравни. По този метод противниците се изравниха на върха в класирането с първенеца Зенит, който по-рано през днешния ден сензационно загуби от Уфа.

Докато Локо цяла седмица се приготвяше за значимия конфликт, Краснодар имаше тежко посещение на Олимпиакос в плейофите за Шампионската лига. В Пирея " биковете " бяха разгромени с 0:4, а звездното им попълнение Реми Кабела получи тежка травма и ще липсва от терените към половин година.

Треньорът на домакините Мурам Мусаев пусна в офанзива надарените младоци Иван Мусаев и Магомед-Шапи Сулейманов. Изненадата беше, че в стартовия състав попадна и Даниил Уткин, само че той заслужи този късмет с гола си против Тамбов в предходния кръг.

За гостите от Москва в предни позиции започва Фьодор Смолов, а по двата фланга му помагаха Антон Миранчук и Рифат Жамалетдинов.

Въпреки 30-градусовата горещина, мачът стартира във високо движение и Локомотив поведе още в 5-ата минута. Матвей Сафонов имаше премного време да реагира след неособено мощен удар на Криховяк отвън наказателното поле, само че но стражът подцени обстановката и позволи гол, който дълго ще стряска сънищата му.

" Биковете " се съвзеха относително бързо от кошмарния старт и Иван Игнатиев можеше да изравни, само че Гилерме избави изстрела му. Смолов пък беше много деен за Локо против някогашния си тим, а домакинската аудитория не спря да го освирква. В 34-ата минута съветският национал шутира рисково, само че този път Сафонов сподели класа.

Краснодар играеше все по-добре и справедливо възвърне равенството в 42-ата минута. Вандерсон видя Дмитрий Стоцкий, който центрира към далечната греда, а там Сулеймнов с глава не сбърка - 1:1.

След почивката офанзивите следваха една след друга. В 54-ата минута Смолов нанесе мощен удар, само че настрана от задачата. В 60-ата Дмитрий Живоглядов откри Жамалетдинов, който разтресе мрежата, само че от външната страна.

Направените смени и на двамата треньори бяха с ясната концепция да измъкнат успеха. В 75-ата минута Смолов изиска дузпа, само че реферът Владислав Безбородов реши, че самият нападател е направил нарушаване. В заключителните минути домакините на два пъти бяха покрай гола, само че в първия случай Маркус Берг не се възползва от неточност на Гилерме, а по-късно бразилецът мазета подъл удар на сънародника си Вандерсон.

В идващия кръг Краснодар ще гостува на Урал, а Локомотив ще е хазаин на Ростов.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 7 кръг, събота 24 август  Краснодар 1:1краен резулат  Локомотив Москва
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР