Отборите на КПС Варна и Аква Спорт са сигурни участници

...
Отборите на КПС Варна и Аква Спорт са сигурни участници
Коментари Харесай

КПС Варна и Аква Спорт в Топ 4 при мъжете на водна топка

Отборите на КПС Варна и Аква Спорт са сигурни участници във финалната четворка на държавното състезание по водна топка за мъже. Това стана ясно след изиграването на дуелите сред съставите на зона „ Изток” от петък до неделя в басейн „ Парк Арена ОЗК” в Бургас.

Останалите два тима в Топ 4 ще станат ясни след мачовете и в зона „ Запад”, които са на 1-2 март в басейн „ Диана” в София.

Преди месец отборите от двете зони играха между тях още веднъж в Бургас, а регламентът планува откакто 9-те тима изиграят по една среща всеки против всеки, да се направи общо класиране.

Вече е ясно подреждането в зона „ Изток”
1. Аква Спорт 8 мача 18 точки
2. КПС Варна 8 мача 18 точки
3. Комодор 8 мача 10 точки
4. Черно море 8 мача 9 точки
5. Черноморец 8 мача 6 точки

Аква Спорт и КПС Варна няма по какъв начин да бъдат изместени от Топ 4 на общото нареждане, което ще се оформи след дуелите в София сред първенеца Локомотив НН, Славия, ЦСКА и Левски, където на всеки тим му следва да изиграе още по 3 мача.

Временно класиране в зона „ Запад”:
1. Локомотив НН 5 мача 12 точки
2. Славия 5 мача 10 точки
3. ЦСКА 5 мача 6 точки
4. Левски 5 мача 0 точки

Мачовете за разпределението на медалите в Топ 4 са на 16 и 17 март 2019 година още веднъж в басейн „ Парк Арена ОЗК” в Бургас.

Предвиждат се полуфинали, спечелилите в които ще излязат в директен спор за купата от 17 ч. на 17 март (неделя). Преди това е мачът за третото място.

Финалът за златните медали ще бъде излъчен директно по Българска национална телевизия 3. Директната транслация в народен ефир ще е първа за българската водна топка от 32 години.

Резултати от шампионата за зона „ Запад” в Бургас: петък:Черноморец – Аква Спорт 11-15, Комодор – Черно море 6-5 събота: Комодор – Аква Спорт 6-10, Черно море – КПС Варна 2-7, Черноморец – КПС Варна 3-5, Аква Спорт – Черно море 10-6 неделя: Черноморец – Черно море 6-12, Комодор – КПС Варна 3-8, КПС Варна – Аква Спорт 6-8, Черноморец – Комодор 10
bgswim.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР