Отборите на Канада и Германия записаха победи в група А“

...
Отборите на Канада и Германия записаха победи в група А“
Коментари Харесай

Германия, Канада и Словакия записаха победи на световното първенство по хокей на лед за младежи

Отборите на Канада и Германия записаха победи в група „ А “ на международното състезание по хокей на лед за младежи до 20 години.

Домакините от Канада надиграха изрично състава на Австрия с 11:0, реализирайки три попадения в първия интервал и по четири в идващите два. Победата бе втора от три мача за канадците в групата, като те заемат третото място във краткотрайното класиране с 6 точки. Лидери са Швеция и Чехия със надлежно 8 и 7 точки.

17-годишният Конър Бедард означи 2 гола и 4 асистенции за тима на Канада. Той води при реализаторите с 14 точки след 6 гола и 8 асистенции от началото на шампионата. Вторият в класацията Логан Станковън добави едно попадение и 3 асистенции против Австрия.

Германските хокеисти реализираха първи триумф от трите си срещи досега, също надделявайки над австрийците с 4:2 и държат четвъртото място с 3 точки. Роман Крехтер се отличи с гол и асистенция и към този момент има две попадения на Световното състезание.

Тимът на Австрия натрупа четири следващи провали и е на последната, пета позиция с 0 точки, отвън местата, даващи право на присъединяване на четвъртфиналните плейофи.

В другата група „ В “ Словакия победи Латвия с 3:0. Успехът бе втори за словаците от три изиграни мача, като те се намират на второ място в подреждането с 6 точки, колкото има и третият Съединени американски щати. Начело е отборът на Финландия със 7 точки.

За Словакия се разписаха Филип Месар, Алекс Черник и Шимон Немец.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР