Отборите на Италия и Англия се изправят в дългоочаквания финал

...
Отборите на Италия и Англия се изправят в дългоочаквания финал
Коментари Харесай

Финалът на Евро 2020 - Италия се изправя срещу Англия

Отборите на Италия и Англия се изправят в дълго чакания край на Евро 2020 довечера от 22,00 часа на стадион “Уембли ” в Лондон. Арената към този момент стана очевидец на два епични полуфинала и упованията са за също толкоз зрелищен заключителен конфликт.

За първи път в историята си Англия ще играе на край на европейско състезание и еуфорията на Острова е голяма. След триумфа си на домашния Мондиал 1966, англичаните пет пъти отпадат в полуфиналите на огромни шампионати - на Евро 1968 и 1996, на международните шампионати през 1990 и 2018 година, както и в шампионата на УЕФА Лигата на нациите през 2019-а. 

Италия има една купа от европейски шампионати - през 1968 година, както и два изгубени финала през 2000 и 2012 година. “Скуадра адзура ” пропусна международното през 2018 година, само че се завърна с гръм и тропот на огромната сцена под управлението на селекционера Роберто Манчини и е в серия от 33 мача без загуба. 

И двамата селекционери нямат огромни кадрови проблеми. Извън сметките на Роберто Манчини са Алесандро Флоренци и Леонардо Спинацола. 

Колегата му Гарет Саутгейт пък няма да разчита само на Фил Фодън, което е сериозен удар. Англичаните обаче ще имат мощната поддръжка на 12-ия си състезател - публиката на “Уембли ”.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР